Boek
Nederlands

Het goede lichaam

Eve Ensler (auteur)
Monologen en dialogen over het vrouwelijk lichaam.
Onderwerp
Lichaamscultuur
Titel
Het goede lichaam
Auteur
Eve Ensler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The good body
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2005 | Andere uitgaves
110 p.
ISBN
90-254-2533-X

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse schrijfster Eve Ensler (1952) werd bekend door haar toneelwerk 'De vagina monologen', monologen waarin zeer uiteenlopende vrouwen zich uitspreken over hoe ze tegen hun geslachtsdeel aankijken. 'De vagina monologen' werd in tientallen landen opgevoerd, met veel succes ook in Nederland, vanaf september 2001. Deze bundel bevat monologen en dialogen over het vrouwenlichaam en de eeuwige strijd van vrouwen om een perfect - goed - lichaam te krijgen. In het openingsstuk vertelt Ensler over de strijd tegen haar eigen buikje. Verder monologen die zij optekende na ontmoetingen met bekende vrouwen als Helen Gurley Brown (auteur en redactrice van het eerste uur bij Cosmopolitan Magazine) en actrice Isabella Rossellini (over haar ontslag bij cosmeticagigant Lancôme) en monologen en dialogen die gebaseerd zijn op gesprekken met werkelijk bestaande personages en op verzonnen personages, zoals een vrouw die zich door haar man - een plastisch chirurg - steeds laat verbeteren ('Andere m…Lees verder

Over Eve Ensler

CC BY 2.0 - Foto van/door Justin Hoch photographing for Hudson Union Society

Eve Ensler (New York, 25 mei 1953) is een Amerikaanse toneelschrijver, feminist en activist die tegenwoordig door het leven gaat onder met mononiem V. Ensler is het meest bekend vanwege haar toneelstuk De Vagina Monologen. In 2011 kreeg Ensler op de 65e Tony Award show de Isabelle Stevenson Award uitgereikt, een prijs voor iemand uit de theaterwereld die een bijdrage heeft geleverd aan humanitaire en liefdadigheidsinstellingen.

Biografie

Ensler werd geboren in New York als de tweede van drie kinderen van Arthur Ensler en Chris Ensler. Ensler groeide op in Scarsdale. Haar vader was Joods en haar moeder christelijk: Ensler groeide op in een overwegend Joodse gemeenschap. Zelf beschouwt Ensler zichzelf een Nichiren-boeddhist; zo heeft ze diverse keren aangegeven dat ze veelvuldig Nam Myo-Ho RenGe Kyo reciteert en aan yoga doet.

Ensler zegt dat ze van vijf- tot tienjarige leeftijd seksueel en fysiek mishandeld is door …Lees verder op Wikipedia