Boek
Nederlands

Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding

Evelien De Vlieger (auteur), Karen Pattyn (illustrator)
+1
Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding
×
Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding

Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Natuurvoeding bestaat uit producten die tot stand gekomen zijn zonder toevoeging van kunstmatige stoffen. Uitgelegd wordt hoe dat precies gaat. Bovendien staan in dit boek recepten en knutselideetjes. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Eerlijk is heerlijk : kleine gids over natuurvoeding / tekst Evelien De Vlieger ; ill. Karen Pattyn
Auteur
Evelien De Vlieger
Illustrator
Karen Pattyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Impressant, 1999? | Andere uitgaves
55 p. : ill.
ISBN
90-90-13617-7
Plaatsingssuggestie
628.4 (SISO) Voeding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Informatief boek over natuurvoeding waarin op een aantrekkelijke manier uitleg wordt gegeven over ecologische voeding en biologische landbouw en -veeteelt. Wat zijn koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen, waar zitten ze in en wat doen ze voor je lijf, gevolgd door een overzicht van additieven. Hierna worden per hoofdstuk groenten, fruit, granen, melkproducten en eieren, noten en zaden, peulvruchten en vleesvervangers, vlees en vis, olie en vet, kruiden en specerijen behandeld. Het boek staat vol met met grappige, verduidelijkende tekeningen, foto's en reproducties. De tekst is overzichtelijk gerangschikt, afgewisseld met "eetweetjes" in gekleurde kaders, recepten en ideeën voor het zelf kweken, knutselen enz. Plezierig gebrachte informatie, nergens sektarisch of belerend. Voor tien jaar en ouder informatie die steeds vaker zal aansluiten bij de actualiteit.

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia