Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Job en de duif redden kip

+1
Job en de duif redden kip
×
Job en de duif redden kip Job en de duif redden kip

Job en de duif redden kip

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jobs moeder koopt een kip, maar die legt geen eieren. Moeder geeft haar nog een week de tijd: als ze dan nog niks gelegd heeft, zal ze opgegeten worden. Job en de duif zoeken een manier om de kip een ei te laten leggen.
Leesniveau
AVI 3, AVI 4, AVI E3, AVI M4
Titel
Job en de duif redden kip
Auteur
Evelien De Vlieger
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
2 banden
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit mooie boekje voor jonge, beginnende lezers komen we Job en de duif weer tegen. In deze uitgave helpen ze Kip. Want moeder heeft Kip gekocht omdat ze graag iedere dag een vers eitje wil eten. Maar… Kip legt geen ei! Eerst geeft moeder haar nog wat tijd om te wennen, maar dat helpt niet. Dan komen Job en de duif in actie. De auteur van dit tweede avontuur* over Job en zijn duif neemt jonge, beginnende lezers zeer serieus. Ze kiest voor verschillende verhaallijnen die vakkundig door elkaar lopen en gebruikt onbekende, nieuwe woorden en verstopt humor subtiel in de tekst. Dit maakt het kleinood, samen met de prachtige tussen de tekst gestrooide tekeningen, tot een heus cadeau. Een cadeautje dat iedere beginnende lezer verdient en dat in geen enkele (school)bibliotheek mag ontbreken. Het gemiddelde AVI-niveau is AVI-M3, maar door het wat grootser opgezette verhaal zeker ook voor iets oudere kinderen interessant. Vanaf ca. 6 jaar.

Job en de duif redden Kip

De moeder van Job wil graag elke dag een vers ei en koopt daarom een kip. Maar Kip legt geen ei. Ze scharrelt maar een beetje rond. Job maakt zich zorgen, want als Kip geen ei legt, moet ze in de pot. Gelukkig is er Duif en hoewel zij zich boven Kip verheven voelt, wilt ze Job wel helpen. Legt Kip op tijd een ei?
Een best wel spannend verhaal voor beginnende lezertjes, geschreven op niveau AVI 3 en 4. Grappig verteld in korte zinnen en krachtige dialogen. Naast het avontuur lees je ook wat over de verschillende karakters die allemaal anders tegen de zaken aankijken, maar er toch samen voor zorgen dat alles in orde komt. Kip lijkt zich nergens van bewust, terwijl het haar leven is dat op het spel staat. Job trekt zich het meeste van de situatie aan en probeert zijn moeder om de tuin te leiden met gekochte eieren. En dan is er Duif die het hooghartig aankijkt, maar uiteindelijk wel de oplossing biedt onder de vorm van een fluisterduif, de stoere Spik. Een aantrekkelijk vervolg op …Lees verder

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia