Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wish you were here

+1
Wish you were here
×
Wish you were here Wish you were here

Wish you were here

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Om haar liefdesverdriet te verwerken werkt Hazel (18, ik-figuur) als au pair bij een Brits gezin. De moeder van het gezin is om onverklaarbare redenen tijdelijk afwezig. Hazel gaat naar haar op zoek en beseft hoe belangrijk liefde is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Wish you were here
Auteur
Evelien De Vlieger
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018
239 p.
ISBN
9789045121147 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hazel (18) was smoorverliefd op Barber, een gescheiden tandarts met kinderen. Uit angst voor kritiek maakte Barber een einde aan hun omgang, waarna Hazel – aangemoedigd door haar moeder – een zomermaand in een Brits gezin aan de slag gaat als au pair. De moeder van het gezin is om lang onduidelijke redenen afwezig. Hazel gaat naar haar op zoek, waarna een gelukkig, maar ook tamelijk ongeloofwaardig einde volgt. De Vlaamse Evelien De Vlieger belicht net als in eerdere jeugdromans thema’s als verliefdheid en ingewikkelde moeder-kindrelaties, maar werkt deze hier minder diepgaand en indrukwekkend uit. In combinatie met het gebrek aan een overeind blijvende spanningsboog, blijft het verhaal oppervlakkig, hoewel de auteur interessante kwesties aansnijdt en een vlotte vertelstem heeft. Het wordt chronologisch in de ik-vorm verteld, met tegen het einde plotseling veel tijdsprongen. De prachtig vormgegeven cover nodigt uit tot lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

Wish you were here

In dit boek maken we kennis met Hazel, een meisje van achttien dat als au pair naar het buitenland vertrekt om haar grote liefde te vergeten. We volgen haar avonturen met de twee kinderen waar ze op moet passen, terwijl haar liefdesverdriet ook een prominente plaats inneemt. Het boek krijgt een avontuurlijke twist wanneer Evelien op zoek gaat naar de moeder van de twee kinderen die stilaan haar hart weten te veroveren.Het boek is vlot geschreven en bevat voldoende afwisseling om boeiend te blijven. De karakters zijn niet erg diep uitgewerkt, maar we kunnen ons wel een beeld vormen van iedereen. Zowel de vrienden die Hazel ontmoet in het internationale café als de gezinsleden zijn best wel herkenbare personen. William is een hardwerkende vader die op zijn privacy staat, Isaac een eigenzinnig jongetje van acht en Lizzie een gemakkelijke baby. Voor de volwassen lezer komt de ontwikkeling van Lizzie niet altijd realistisch over, maar voor het jonge doelpubliek is dit…Lees verder

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia