Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoeder gezocht

Eveline Bergwerf (auteur)
+1
Hoeder gezocht
×
Hoeder gezocht Hoeder gezocht
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Franca (15) en haar broertje David (8) ontdekken dat ze over mysterieuze krachten beschikken. Ze komen in een middeleeuwse wereld vol magie terecht. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Hoeder gezocht
Auteur
Eveline Bergwerf
Taal
Nederlands
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2007
355 p.
ISBN
9789086600151

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Franca ontdekt dat ze over mysterieuze krachten beschikt. Ook haar 8-jarig broertje David heeft deze krachten. Samen komen ze in een bijzondere wereld vol magie terecht. Deze middeleeuwse wereld, met een duistere vloek, is verre van ideaal. Helemaal als de moorddadige Malachim en zijn jagers de macht in handen krijgen en David voor hun rijk willen winnen. Franca besluit vanaf dat moment, dat ze zich als hoeder zal opwerpen met alle gevaarlijke consequenties die dat voor haar en haar vrienden met zich meebrengt. Vaardig geschreven fantasyverhaal met soepel lopende dialogen, waarin de belevenissen elkaar in rap tempo opvolgen. Dat maakt dat het uit twintig hoofdstukken bestaande verhaal veel vaart heeft. De plot is zorgvuldig opgebouwd, waardoor het even duurt voor je in de typische fantasysfeer raakt. Alle elementen (spanning, humor, avontuur, feminisme, verliefdheid, vreemde wezens) komen voor, die maken dat dit boek boven de middelmaat uitsteekt. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Eveline Bergwerf

Eveline Bergwerf (29 mei 1981) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken, politica en docent geschiedenis.

Schrijverscarrière

Haar debuut maakte Bergwerf in 2004 met Geheim van de schrijver, een historische oorlogsroman met als onderwerp de Normandische verovering van Engeland. Dit boek vloeide voort uit Bergwerfs studie (Zeegeschiedenis aan de Universiteit Leiden) en haar bewondering voor schrijvers uit het genre van historische jeugdboeken, zoals onder anderen Thea Beckman.

Het boek De erfdochter van Rennenberg (2005) ging over de Tachtigjarige Oorlog. Literatuurcriticus Hennie Walgemoed-de Jonge plaatste Bergwerf in de traditie van Thea Beckman, maar vond dat zij in dit boek een onnatuurlijke manier gebruikte om informatie te verstrekken. In een recensie van het Nederlands Dagblad werd positief gesproken over Bergwerfs beeldende schrijfstijl in d…Lees verder op Wikipedia