Boek
Engels

Scoop : a novel about journalists

Evelyn Waugh (auteur), Christopher Hitchens (inleider)
Bij vergissing laat een krant een onervaren, nai͏̈eve journalist een revolutie in Afrika verslaan.
Titel
Scoop : a novel about journalists / Evelyn Waugh ; with an intr. by Christopher Hitchens
Auteur
Evelyn Waugh
Inleider
Christopher Hitchens
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2000 | Andere uitgaves
XIV, 222 p.
ISBN
9780141184029

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door een absurd misverstand wordt William Boot, een naïeve journalist die in de krant een natuurrubriek verzorgt, als sterreporter naar het Afrikaanse Ishmaelia gezonden. Het land verkeert in de greep van een onoverzichtelijke burgeroorlog en van over de gehele wereld stromen de journalisten toe, ieder van hen naarstig op zoek naar nieuws dat de wereld versteld zal doen staan. Ook Boot laat zich uiteindelijk verleiden tot de jacht op primeurs en werpt zich vol overgave in de strijd om een exclusief verhaal, een heuse scoop. Zilverkleurige paperback met een kleurige omslagtekening. Bevat een introductie door Christopher Hitchens (10 p.); goede letter en marges.

Over Evelyn Waugh

Arthur Evelyn St. John Waugh (Hampstead (Londen), 28 oktober 1903 – Combe Florey, 10 april 1966) was een Brits schrijver van veelal satirische romans. Hij was de tweede zoon van de uitgever en criticus Arthur Waugh en broer van romancier Alec Waugh.

Levensloop

Studies

Hij studeerde geschiedenis in Lancing en Hertford College (Oxford). In Oxford begon hij veel te drinken, en daar was het ook dat hij een aantal homoseksuele relaties begon. Hij zou zijn leven lang een zware drinker blijven.

In 1925 gaf hij les aan een privéschool in Wales. In zijn autobiografie schreef Waugh dat hij in die tijd een zelfmoordpoging ondernam door de zee in te zwemmen, nadat hij een afscheidsbrief had geschreven in het Grieks. Hij keerde echter terug nadat hij door een kwal was gestoken.

Eerste werken

In 1927 werd zijn eerste werk uitgegeven, een biografie van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties