Boek
Nederlands

De grote paddenstoelengids voor onderweg : meer dan 1200 soorten, 1000 afbeeldingen in kleur : de determinatiegids ...

Ewald Gerhardt (auteur)

De grote paddenstoelengids voor onderweg : meer dan 1200 soorten, 1000 afbeeldingen in kleur : de determinatiegids ...

In de reeks:
De grote paddenstoelengids voor onderweg van Ewald Gerhardtis even compleet als compact. Je vindt in dit boek ruim 1000 soorten paddenstoelen beschreven en met foto afgebeeld, en er worden daarnaast nog eens 200 soorten kort vermeld. Inclusief alle benodigde informatie over kenmerken, groeiperiode, vindplaats en eetbaarheid. Het overzicht van alle vaktermen en de tekeningen van microscopische kenm
Onderwerp
Paddenstoelen
Titel
De grote paddenstoelengids voor onderweg : meer dan 1200 soorten, 1000 afbeeldingen in kleur : de determinatiegids bij uitstek
Auteur
Ewald Gerhardt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der grosse BLV Pilzführer für unterwegs
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2019 | Andere uitgaves
720 p. : ill.
ISBN
9789021572673 (paperback)
Plaatsingssuggestie
587.2 (SISO) Paddenstoelen ; Paddenstoelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een onontbeerlijke hulp bij het zoeken naar paddestoelen is een goede veldgids met heldere beschrijvingen en duidelijke foto's. En dat is nu net wat dit boek biedt: een overzicht van de meest algemene en enkele zeldzamere soorten, telkens vergezeld van een foto en een korte beschrijving.

Voor het determineren van de paddestoelen wordt gebruikgemaakt van een indeling volgens een aantal gemakkelijk te onderscheiden kenmerken in plaats van de vaak moeilijke determinatiesleutels. Op deze manier wordt het boek toegankelijk voor een groot publiek. Een extra handigheidje daarbij is dat ook de soorten waarmee verwarring mogelijk is, worden vermeld. Hierdoor kan men meteen gaan vergelijken en het gevonden exemplaar met meer zekerheid identificeren. Maar ook de wat ervaren paddestoelenliefhebber werd niet vergeten; door middel van de toevoeging van microscopische details over de sporen kan de soortbepaling vrij nauwkeurig gebeuren.

Verder bevat de gids ook informatie over de gifti…Lees verder
Twaalfde druk van deze bekende gids waarin meer dan 1.200 soorten uit Midden-Europa worden beschreven. Van circa duizend paddenstoelen is een kleurenfoto in de natuur opgenomen. Via gekleurde banen bovenaan het blad en een determinatietabel word je naar de juiste plaats in het boek geleid. Via vergelijking met de foto's en de beschrijvingen kun je het exemplaar op naam brengen. Woord- en taalgebruik zijn niet gemakkelijk (vaktaal), alhoewel een verklarende woordenlijst aanwezig is. De kleurenfoto's zijn goed. In deze uitgave komen nogal wat soorten voor die in Nederland (uiterst) zeldzaam zijn. De Rode lijst-gegevens van Nederland en Duitsland zijn aangegeven. Bruikbaar voor gevorderde paddenstoelenzoekers, vooral als men niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Duitsland wil gaan wandelen. Met registers op Nederlandse en wetenschappelijke namen. Kleine druk, weinig marge.

Suggesties