Blad­muziek
Engels

The wizard of Oz : vocal selections

E.Y. Harburg (muziektekst), Harold Arlen (muziek), David Nelson (bewerker)
Titel
The wizard of Oz : vocal selections
Muziektekst
E.Y. Harburg 1896-1981
Muziek
Harold Arlen 1905-1986
Bewerker
David Nelson
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Van Nuys: Alfred, 1995
40 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: piano, zang, gitaar Met teksten en akkoordsymbolen Bevat: Over the Rainbow ; Ding-Dong! The Witch Is Dead ; We're Off to See the Wizard ; If I Only Had a Brain ; Optimistic Voices ; If I Were King of the Forest ; The Merry Old Land of Oz ; Munchkinland and more
ISBN
9780898986235 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.46 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Liedjes uit de film van 1939. Dorothy is een meisje dat dagdroomt over wat er zou kunnen zijn aan het einde van de regenboog. Wanneer een buurvrouw Dorothy's hond Toto probeert in te laten slapen, neemt ze hem mee en rent ze weg. Ze worden echter opgepakt door een tornado die hen meeneemt naar het magische land van Oz. Ze begint naar de stad Oz te reizen, waar een grote tovenaar woont. Onderweg ontmoet ze een vogelverschrikker die hersenen nodig heeft, een blikkenman die een hart wil en een bange leeuw die moed nodig heeft. Ze hopen allemaal dat de Tovenaar van Oz hen zal helpen. De musical die na de film volgde werd jarenlang in Amerika opgevoerd en leidde een paar jaar geleden zelfs tot een Nederlandse versie. Deze uitgave bevat 10 liedjes waaronder het onvergetelijke Over the rainbow voor zang en piano met akkoorden. Graad 3. 40 blz. Alfred TSF0038.

Over E.Y. Harburg

Edgar Yipsel (Yip) Harburg (Manhattan, 8 april 1896 – Los Angeles, 5 maart 1981) was een Amerikaans liedschrijver en dichter. Hij is bekend geworden vanwege zijn teksten onder muziek in musicals, zoals in The wizard of Oz en de Cabin in the sky. Zijn songteksten en gedichten hebben geregeld een diepere sociale betekenis.

Biografie

Jonge jaren

Harburg werd geboren in Lower East Side op het eiland Manhattan in New York, in een gezin van Russische orthodoxe joden. Na de dood van zijn broer en daarna van zijn moeder, stapte hij van het geloof af. Over zijn afscheid van het geloof zei hij eens: "Ik vond een vervangende tempel – het theater."

Zijn voornaam was Isodore, maar hij kreeg vanwege zijn clowneske gedrag en zijn tomeloze energie al snel de bijnaam Yipsel, dat Jiddisch is voor eekhoorn. Zijn ouders maakten hem al op jonge leeftijd bekend met kunst en theater. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties