Boek
Nederlands
De zoon van de molenaar krijgt de kat van zijn vader. De kat is slim en kan praten. Hij wil zijn baas rijk maken. Hij maakt een plan. Zal de koning hem geloven? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
De gelaarsde kat / met prenten van Fabian Negrin ; vrij naar Giovanni Francesco Straparola, Charles Perrault ; vertaling en AVI-bewerking Elly Simoens
Illustrator
Fabian Negrin
Naar het werk van
Charles Perrault
Vertaler
Elly Simoens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il gatto con gli stivali
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
30 p. : ill.
ISBN
9789462914735 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de molenaar sterft, erft zijn jongste zoon de kat. Maar niet zomaar een kat, deze kan praten. De kat verkleedt zich als ridder en gaat het bos in. Daar vangt hij eerst een konijn en daarna twee patrijzen die hij namens zijn baas, zogenaamd de Markies van Carabas, naar de koning brengt. Dat vindt de koning leuk en als hij samen met zijn dochter uit rijden gaat, zorgt de kat er met een list voor dat de prinses en de koning zijn baasje tegenkomen. Ze worden verliefd en uiteindelijk trouwen ze. Eerste leesboekje met een vrij bewerkte en sterk vereenvoudigde versie van het bekende sprookje van Charles Perrault. Geillustreerd met aardige, goed bij de tekst passende en over twee pagina's verdeelde aquarelillustraties in heldere kleuren. Deeltje uit de serie: 'Er was eens...sprookjes voor prille lezers'. Eerder verschenen al tien delen, o.a. 'De kleine zeemeermin'*, en nu ook 'Sneeuwwitje'**. Duidelijk lettertype. Bruikbaar eerste leesboekje op niveau AVI-E3.

Suggesties