Cd

I silenti : inspired by Claudio Monteverdi's madrigals

Fabrizio Cassol (componist), Tcha Limberger (uitvoerder), Claron McFadden (uitvoerder)
Toon meer
Titel
I silenti : inspired by Claudio Monteverdi's madrigals
Componist
Fabrizio Cassol 1964-
Uitvoerder
Tcha Limberger  (viool;zang) Claron McFadden  (sopraan) Nicola Wemyss  (mezzosopraan) Jonatan Alvaro  (tenor) Philippe Thuriot  (accordeon) Vilmos Csikos  (contrabas) Simon Leleux  (percussie)
Naar het werk van
Claudio Monteverdi 1567-1643
Uitgever
Outhere, 2021
1 cd + boekje
Speelduur
01:17:43
EAN
5400439006652
CDR
HEX15428
Plaatsingssuggestie
64 - Amusement: Overige en meerdere talen (NBLC) P5 - Populaire muziek Spaans, Portugees, Italiaans en Grieks (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Fabrizio Cassol

Fabrizio Cassol (Ougrée, 8 juni 1964) is een Belgische saxofonist en componist en de eerste gebruiker van de aulochroom (een dubbele sopraansaxofoon).

Levensloop

Tussen 1982 en 1985 studeerde hij aan het conservatorium van Luik, waar hij een eerste prijs behaalde voor saxofoon. Hij behaalde tevens diploma's voor improvisatie en compositie. Vanaf 1984 ging hij verder in de leer bij onder andere François Daneels, John Ruocco, Dennis Luxion, Steve Coleman, Evan Parker en Joe Lovano. Op hetzelfde moment begon Cassol te toeren met zijn eerste band (Trio Bravo, met Michel Massot en Michel Debrulle). In 1991 reisde hij met collega's Stéphane Galland en Michel Hatzigeorgiou naar de wouden van Centraal-Afrika, waar hij de Akapygmeeën ontmoette. Bij hun terugkeer vormde het trio samen Aka Moon, dat tot op vandaag het belangrijkste project van Cassol blijft. Daarnaast trad hij op met muzikanten als Frederic Rzewski, Garrett List, W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties