Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

100 Gelukkige dagen : wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

Fausto Brizzi (auteur), Saskia Peterzon-Kotte (vertaler)
+1
100 Gelukkige dagen : wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?
×
100 Gelukkige dagen : wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had? 100 Gelukkige dagen : wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

100 Gelukkige dagen : wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?

Genre:
Als Lucio te horen krijgt dat hij nog maar zo'n honderd dagen te leven heeft, zet hij alles op alles om een goede herinnering bij zijn vrouw en kinderen achter te laten.
Titel
100 Gelukkige dagen : wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had?
Auteur
Fausto Brizzi
Vertaler
Saskia Peterzon-Kotte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cento giorni di felicità
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Sijthoff, 2018 | Andere uitgaven
320 p.
Verschijningsdatum
14-05-2018
ISBN
9789021022796 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lucio houdt erg van La Dolce Vita maar als hij daarin te ver gegaan is, zet zijn vrouw Paula hem eruit. Nog geen dag later hoort hij dat hij ongeneeslijk ziek is en nog zo’n 100 dagen te leven heeft. Dan begint hij af te tellen: wat wil hij nog en wat is belangrijk in zijn leven? Het antwoord daarop is simpel: zijn gezin en zijn vrouw wier liefde en genegenheid hij moet zien terug te winnen. Hij heeft 100 dagen de tijd om dat voor elkaar te krijgen. Een bitterzoete, ontroerende en desondanks optimistische roman in een onmiskenbaar Italiaanse sfeer. Levendig geschreven met spottende humor, verrassend veel psychologische diepgang, prachtig getekende karakters en verhaalversterkend toegepaste typografische grapjes. Succesvol scriptschrijver, producent en regisseur Fausto Brizzi (1968) levert met dit ijzersterke romandebuut een boek af dat tot nadenken stemt. Want zoals de auteur het zelf verwoordt: ‘Belangrijker dan de vraag wat je zou doen als je nog 100 dagen te leven hebt, is jezelf d…Lees verder

Over Fausto Brizzi

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Fausto Brizzi (Rome, 15 november 1968) is een Italiaans filmregisseur, scriptschrijver en producent.

Biografie

Fausto Brizzi haalde zijn regisseursdiploma in juli 1994 aan de "Centro Sperimentale di Cinematografia". Na enkele toneelstukken en korte films, besloot hij zich toe te gaan leggen op het schrijven van scripts voor televisieseries. Zo werkte hij mee aan reeksen als Il mio amico Babbo Natale met Lino Banfi en Gerry Scotti, Valeria medico legale met Claudia Koll, Non ho l'età, met Marco Columbro, Sei forte maestro, met Emilio Solfrizzi, Onora il padre met Leo Gullotta; Lui e lei met Vittoria Belvedere, Benedetti dal Signore, met Ezio Greggio en Enzo Iacchetti, en Due imbroglioni e mezzo met Claudio Bisio en Sabrina Ferilli.

Brizzi’s regiedebuut was Notte prima degli esami (de nacht voor de examens), die werd vertoond op 50 nationale en internationale fi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties