Boek
Nederlands

Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? : handboek voor de afgewezen schrijver

Fay Weldon (auteur), Ine Willems (vertaler)
+1
Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? : handboek voor de afgewezen schrijver
×
Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? : handboek voor de afgewezen schrijver Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? : handboek voor de afgewezen schrijver

Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? : handboek voor de afgewezen schrijver

Beknopt handboek voor schrijvers bij het uitgeven van een manuscript, geschreven door de beroemde Engelse auteur en docente creative writing Fay Weldon (1931).
Titel
Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? : handboek voor de afgewezen schrijver
Auteur
Fay Weldon
Vertaler
Ine Willems
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Why will no-one publish my novel? : a handbook for the rejected writer
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019
164 p.
ISBN
9789026347931 (paperback)
Plaatsingssuggestie
813 (SISO) Spreken - Schrijven ; Creatief schrijven (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beknopt handboek voor schrijvers bij het uitgeven van een manuscript. Geschreven door de beroemde Engelse auteur en docente creative writing Fay Weldon (1931). In dit handzame boek worden praktische tips gegeven over alle zaken die bij het uitgeven van een manuscript aan de orde komen, zoals aansprekend taalgebruik, een goede synopsis en de werkwijze van literaire agenten en redacties van uitgeverijen. Daarnaast kan het een emotionele steun zijn bij afwijzingen en een inspiratiebron om door te gaan. Adviezen over een redigeerslag, het vermijden van mooischrijverij, bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden en onvoltooid deelwoorden zijn nuttig. Het belang van klare taal, genoeg suspense, een goede plot en klinkende dialogen worden helder beschreven. Prettig leesbare uitgave door aanstekelijk taalgebruik en overtuigingskracht. Een motivatie voor auteurs in spe. Pocketuitgave.

Over Fay Weldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Fay Weldon (Alvechurch, 22 september 1931) is een feministisch Engels schrijfster. Haar boeken gaan vaak over vrouwen die door de patriarchale structuur van de samenleving in het nauw komen.

Fay Weldon werd in 1931 in Engeland geboren als Franklin Birkinshaw, in een literaire familie: zowel haar grootvader Edgar Jepson als haar moeder Margaret (onder het pseudoniem Pearl Bellairs) waren schrijver. Vijf weken na haar geboorte gingen zij en haar moeder terug naar Nieuw-Zeeland. Weldon woonde tot haar veertiende in Auckland, waar haar vader dokter was, maar na de scheiding van haar ouders vertrok Weldon met haar moeder en haar zus Jane naar Engeland. Ze zag haar vader nooit terug.

Weldon ging naar de Universiteit van St. Andrews in Schotland, waar ze psychologie en economie studeerde, maar vertrok naar Londen toen ze een kind had gekregen zonder getrouwd te zijn. Kort daarna trouwde ze met Ronald Bateman, een 20 jaar oudere leraar, en verhuisde naar Acton i…Lees verder op Wikipedia