Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De doodsformule

Faye Kellerman (auteur), Arthur Wevers (vertaler)
Een schijnbare zelfmoord wordt gevolgd door een moord. Peter Decker en Rina Lazarus zoeken uit of er een verband is tussen de twee gevallen.
Titel
De doodsformule
Auteur
Faye Kellerman
Vertaler
Arthur Wevers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The theory of death
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2017
414 p.
ISBN
9789402700367 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge student wiskunde wordt dood aangetroffen in het bos. Het lijkt zelfmoord, maar rechercheur Decker vermoedt moord. De student blijkt bijzonder begaafd te zijn geweest. Zijn universiteit is een haard van afgunst en jaloezie, waarbij niemand elkaar vertrouwt. De intriges aan de universiteit maken de situatie steeds ingewikkelder. Dan wordt een professor dood gevonden in het bos. Decker en zijn vrouw Rina, samen met een jonge ex-collega vermoeden een verband tussen de twee gevallen. Dit boek is van begin tot eind spannend. Het aantal verdachte personen groeit per hoofdstuk. Pas aan het einde wordt duidelijk hoe de vork in de steel steekt. De hoofdpersonen komen als echte mensen tot leven, soms met humor. De schrijfstijl is vlot, met veel dialogen en acties, waardoor het boek makkelijk leesbaar is. De afloop is verrassend en zeer bevredigend. Al met al een thriller waar veel lezers groot plezier aan zullen beleven. Deel in een reeks rond Peter Decker en Rina Lazarus.

Over Faye Kellerman

Faye Kellerman (St. Louis, 31 juli 1952) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en getrouwd met Jonathan Kellerman, die ook thrillers schrijft. In de meeste boeken van Faye Kellerman speelt het echtpaar Peter Decker and Rina Lazarus de hoofdrol. Ook Jesse Kellerman, de oudste zoon van Faye en Jonathan, is auteur.

Boeken

De 'Peter Decker & Rina Lazarus' serie

  1. Het rituele bad (The Ritual Bath, 1986)
  2. Een onreine dood (Sacred and Profane, 1987)
  3. Melk en Honing (Milk and Honey, 1990)
  4. Verzoendag (Day of Atonement, 1991)
  5. Valse profeet (False Prophet, 1992)
  6. De doodzonde (Grievous Sin, 1993)
  7. Toevluchtsoord (Sanctuary, 1994)
  8. Gerechtigheid (Justice, 1995)
  9. Gebed voor een dod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties