Boek
Nederlands
"Felix Alen is een van de grote tenoren van de feestelijke keuken in België. Hij kreeg landelijke bekendheid als tv-kok in het VRT-programma Eén voor Iedereen, als auteur van een baanbrekend werk over vacuümkoken en door zijn eerste feestelijke kookboek 'Koken met Felix Alen'. Nu verzorgt hij wekelijks een kookrubriek in het Radio 1-programma De Zuidkant. Feesten en partijen zijn Felix Alens stokp
Onderwerp
Gerechten
Titel
Feestelijk koken / Felix Alen, Marc Declercq ; fotografie Tony Le Duc
Auteur
Felix Alen Marc Declercq
Fotograaf
Tony Le Duc
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1998
223 p. : ill.
ISBN
90-209-3470-8
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Felix Alen

Felix Alen (31 maart 1950) is een Belgische kok.

Na zijn opleiding aan de hotelschool COOVI in Anderlecht werkte hij als kok voor het Koninklijk Paleis van Brussel. In 1970 opent Felix Alen zijn traiteurzaak in Diest. In 1972 won hij een competitie om de Beste Juniorkok van België en in 1974 kaapte hij de titel Beste Witloofkok van België weg. In 1975 startte hij als zelfstandige met zijn Banket- en Degustatiesalons Hof te Rhode in Schaffen, bij Diest.

Felix Alen is echter ook en vooral bekend voor zijn radio- en televisieoptredens, boeken en initiatieven in de culinaire wereld. Gedurende vijf jaar was hij het gezicht van het programma Eén voor iedereen op de toenmalige BRTN, waarmee hij de eerste celebritychef van Vlaanderen werd. In 1999 opende hij het eerste Culinair Cultureel Centrum Xaverius in België.

Radio en tv

Suggesties