Dvd
Engels

Bambi

Felix Salten (naar het werk van)
De avonturen van het jonge hertje Bambi
Titel
Bambi
Naar het werk van
Felix Salten
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2005
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1942
Speelduur
68 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor doven en slechthorenden Gebaseerd op een verhaal van Felix Salten
EAN
8711875979125

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De klassieke Disney tekenfilm Bambi uit 1942 is nu voor het eerst in gerestaureerde versie uitgebracht op dvd-video. De vertederende avonturen van het hertenjong Bambi zullen jong en oud nog steeds aanspreken. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 1/2 ster. De dvd-set bevat allerlei bonusmateriaal met spelletjes, activiteiten en weetjes, maar ook o.a. de originele bioscooptrailer en iets over het restaureren van de filmbanden.

Over Felix Salten

Felix Salten, pseudoniem van Siegmund Salzmann (Pest, 6 september 1869 – Zürich, 11 oktober 1945), was een Oostenrijks-Hongaarse schrijver, die vooral bekend werd door het verhaal van de jonge ree Bambi.

Leven en werk

Hij was het zesde kind in het joodse gezin van Philipp Salzmann en Marie Singer; zijn grootvader was een orthodoxe rabbijn. Toen hij drie weken oud was verhuisde zijn familie van Boedapest naar Wenen in Oostenrijk. Toen zijn vader, een ingenieur, om nooit opgehelderde redenen failliet ging, moest Siegmund op zijn 16e stoppen met school. Hij verliet het gymnasium zonder einddiploma en ging werken bij een verzekeringsagentschap. Hij begon toen met het insturen van gedichten en boekbesprekingen in literaire tijdschriften en gebruikte vanaf 1889 het pseudoniem Felix Salten.

Hij werd lid van de groep Jung-Wien en al snel kreeg hij werk als een fulltime kunst- en theatercriticus in Wenen. In 1890…Lees verder op Wikipedia