Boek
Nederlands

Schemeringen van de dood

Felix Timmermans (auteur), Flor Van Reeth (illustrator)
Onderwerp
Timmermans, Felix
Titel
Schemeringen van de dood
Auteur
Felix Timmermans
Illustrator
Flor Van Reeth
Taal
Nederlands
Editie
[1ste druk]
Uitgever
Maldegem: Vict. Delille, 1910 | Andere uitgaves
127 pagina's : ill.
Aantekening
Opdracht: 'Aan Floris Van Reeth' 'De Lijkbidder' (pp. 9:28) 'De kelder' [fragment] (pp. 31:50) 'Het zevende graf' (pp. 53:73) 'De witte vaas' (pp. 77:86) 'Het ongekende' (pp. 89:114) 'Het witte huis op de heide' (pp. 117:127)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Felix Timmermans

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door
OnbekendUnknown author

Leopoldus Maximilianus Felix Timmermans (Lier, 5 juli 1886 – aldaar, 24 januari 1947) was een Vlaams schrijver en dichter. Hij was een van Vlaanderens meest vertaalde en productieve auteurs. Zijn bekendste werk is de roman Pallieter (1916). Hij schreef ook onder het pseudoniem Polleke van Mher en een enkele keer als Stelijn Koldijs. Polleke van Mher was afgeleid van zijn voornaam (Leopoldus) en Mher was een afkorting van de naam van zijn vader (Gommaire)

Hij was autodidact en schreef toneelstukken, romans met een historisch karakter, novellen, religieus getinte werken, en gedichten. Naast schrijver was Timmermans ook schilder en tekenaar. Hij illustreerde zijn eigen boeken alsook sommige boeken van zijn collega en vriend Ernest Claes. Hij was ook zelf de boekbandontwerper van de meeste van zijn boeken.

Hij werd drie keer genomineerd voor een Nobelprijs.

Levensloop

Jeugd<…Lees verder op Wikipedia