Tussen twee elfjarige jongens, een uit de stad en de ander uit de bergen, ontstaat een bijzondere vriendschap die een leven lang zal duren.
Titel
De acht bergen / een film van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch
Regisseur
Felix Van Groeningen Charlotte Vandermeersch
Naar het werk van
Paolo Cognetti
Componist
Daniel Norgren
Acteur
Luca Marinelli Alessandro Borghi
Taal
Italiaans
Parallelle titel
Les huit montagnes
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
141 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op het boek Le otto montagne van Paolo Cognetti
EAN
8719372016350

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Acht Bergen (naar de bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetti) vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek. IMDb-score: 7,8/10.

Over Felix Van Groeningen

Felix van Groeningen (Gent, 31 mei 1977) is een Belgische filmregisseur.

Biografie

In 2000 studeerde van Groeningen af aan het Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent (KASK) in de audiovisuele kunsten. Hij werkte als acteur, maar klapte dicht op het podium. Hij ging regisseren voor theater, maar koos toch voor film. Met producent Dirk Impens maakte hij de langspeler Steve + Sky waarin zijn toenmalige vriendin (en ex-model) Delfine Bafort aan de zijde speelde van Titus De Voogdt. In 2004 werd dit debuut bekroond als beste Belgische film met de Joseph Plateauprijs.

In 2007 bracht hij Dagen zonder lief uit, met onder meer An Miller en een soundtrack van Jef Neve. In 2008 begon hij aan de verfilming van het boek De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. In oktober 2009 kwam de film uit in België en Nederland na een selectie voor de Quinzaine des Réalisateurs in mei op het Filmfestiva…Lees verder op Wikipedia