Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De weg naar de maan

Femke Dekker (auteur), Paula Gerritsen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan woont in een vaas in de zee. Hij vaart naar de maan. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Leesniveau
AVI M3, AVI 1
Titel
De weg naar de maan
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Paula Gerritsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaven
19 p. : ill.
ISBN
9789027677860 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Daan woont in een vaas in de zee. Hij vaart in zijn vaas naar de maan. Stevig boekje met vrolijke paginagrote afbeeldingen in kleur en daarnaast een pagina met het verhaal in korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Grote letter, geen hoofdletters, wel interpunctie, AVI-M3. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn er drie boekjes; de boekjes sluiten aan bij de 2e Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad; dit boekje sluit aan bij de kern 4 van Veilig leren lezen en is te lezen na elf weken leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia