Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hee, een fee

Femke Dekker (auteur), Jolet Leenhouts (illustrator)
Lot is bij oom Kees. Daar is een fee. De fee is haar staf kwijt. Lot gaat op zoek. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Hee, een fee
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Jolet Leenhouts
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011 | Andere uitgaven
18 p. : ill.
ISBN
9789027674623 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lot verveelt zich bij oom Kees. Hij is aan het opruimen en hij vraagt aan Lot om de troep in zijn tuinhuis weg te doen. Lot ontdekt onder een luik een doos. In de doos zit een fee die haar staf kwijt is. Lot gaat op zoek naar de staf. Boekje uit de serie 'Sterretjes'*, een serie die aansluit bij de methode Veilig leren lezen. Dit deeltje op AVI-E3 hoort bij kern 10 met het thema 'sprookje, fantasie' en is geschikt na 28 weken leesonderwijs. Dit fantasieverhaaltje heeft niet zoveel om het lijf. Spanning is er niet echt, evenmin zijn er veel emoties en kansen tot inleving in de figuur van Lot. Het slot is wensvervullend. De talrijke kleurenillustraties geven goed de opeenvolgende situaties weer. In de illustraties staan woorden gedrukt bij voorwerpen of begrippen die in de tekst worden genoemd. Dit kan zwakkere lezers, voor wie de serie is bedoeld, helpen bij het tekstbegrip. Soms staan de tekeningen wel te vroeg ten opzichte van de tekst. De woordenschat is eenvoudig met maar enkele tw…Lees verder

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia