Titel
City of God
Regisseur
Fernando Meirelles Kátia Lund
Naar het werk van
Paulo Lins
Acteur
Matheus Nachtergaele Jorge Seu Alexandre Rodrigues Leandro Firmino
Uniforme titel
Cidade de Deus
Taal
Portugees
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso, 2009
1 blu-ray
Oorspr. opname
2002
Speelduur
124 min.
Aantekening
Taalkeuze: Portugees, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414937041190

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Fernando Meirelles

CC BY 3.0 br - Foto van/door TV Brasil

Fernando Meirelles (São Paulo, 9 november 1955) is een Braziliaans filmregisseur.

Meirelles werd genomineerd voor een Academy Award voor beste regisseur in 2004 voor zijn film Cidade de Deus.

Filmografie

  • The Two Popes, 2019
  • 360, 2011
  • Blindness, 2008
  • The Constant Gardener, 2005
  • Cidade dos Homens, 2003
  • Cidade de Deus, 2002
  • Golden Gate (Palace II)
  • Maids, 2001
  • Brava Gente, 2000
  • The Nutty Boy 2, 1998
  • Olhar Eletrônico, 1986