Boek
Nederlands

Een beer in de tuin!

Fiep Westendorp (illustrator), Elisa van Spronsen (auteur)
Beer Bruin zoekt een thuis en ziet een mooie tuin. Kan hij daar misschien een plekje vinden? Met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Natuur
Titel
Een beer in de tuin!
Illustrator
Fiep Westendorp
Auteur
Elisa van Spronsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
27 p. : ill.
ISBN
9789048743988 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Taal (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘een beer in de tuin!’ is een vrolijk samenleesboekje met gekleurde illustraties van Fiep Westendorp. Beer Bruin is op zoek naar een nieuw thuis, en ziet een prachtige tuin! De vogels fluiten en de bloemen bloeien. Is er daar misschien een plekje voor hem? De linkerpagina’s in het boek zijn voorleespagina’s voor een ervaren lezer; de rechterpagina’s zijn voor de kleuter om zelf te lezen. Vanaf 4 jaar. Elisa van Spronsen (1980) is een Nederlandse auteur.

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de vrouwenpagina van Het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Toen ze ging studeren heeft ze ca. een jaar ingewoond bij haar tante in Lekkerke…Lees verder op Wikipedia