Boek
Nederlands

1, 2, 3 ... af!

Fiona Rempt (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
Lees vier keer over sport. Ren hard, klim op je ros, dans met saar en vaar mee in een boot. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Ballet, Varen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
1, 2, 3 ... af!
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2013
29 p. : ill.
ISBN
9789048817870 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de serie 'AVI-sportverhalen'* een bundel met vier verhalen die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden. Het eerste verhaal gaat over een hardloopwedstrijd tussen twee kinderen, de volgende verhalen over een meisje dat paard rijdt, een meisje op ballet en een jongen in een roeiboot. Alleen in het eerste verhaal gaat het om een wedstrijd, hoewel de titel iets anders suggereert. De teksten zijn eenvoudig: korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen, geen hoofdletters en eenlettergrepige woorden, AVI-Start. De teksten zijn in blokjes van twee tot zes zinnen per pagina in de tekeningen gezet. De teksten en pastelkleurige, paginagrote illustraties vullen elkaar mooi aan. Het omslag toont alle hoofdpersonen en hun sport. Een aardig boek voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties