Boek
Nederlands

Dit ben ik

Fiona Rempt (samensteller)
+1
Dit ben ik
×
Dit ben ik Dit ben ik
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Weet jij waar je mond zit, en hoe je kunt draaien en kruipen? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met kleurenfoto's van vier baby's en een foamlaag tussen de bladzijden. Vanaf ca. 9 maanden.
Onderwerp
Peuters
Titel
Dit ben ik
Samensteller
Fiona Rempt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2013
[8] p. : ill.
ISBN
9789000305773 (hardback) 9789000314928 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met dit fotoprentenboekje kunnen baby's en dreumesen hun eigen lichaam ontdekken, door foto’s en een korte tekst over hun oren, mond, draaien en kruipen. De vierkante bladzijden met vier afgeronde hoeken zijn van gekleurd foam en beplakt met karton. Op de linkerpagina staat tegen een witte achtergrond een duidelijke foto van een baby die in de camera kijkt en het betreffende lichaamsdeel of activiteit laat zien. Rechts staat op een wisselend gekleurde ondergrond een vierregelig versje, waarin de ‘lezer’ rechtstreeks wordt aangesproken, bv. ‘Dit is je mondje. Zitten er al tandjes in?’. Het boekje is afgestemd op de vaardigheden, belevingswereld en behoeftes van oudere baby's en dreumesen. Zij herkennen de afbeeldingen en kunnen handelingen nadoen. Het samen kijken, plaatjes aanwijzen en luisteren naar het versje bevordert de taalvaardigheid en de band tussen ouder en kind. In dezelfde opzet verscheen 'Zo praten dieren'. Vanaf ca. 9 maanden.

Dit ben ik

'Dit ben ik' verscheen samen met 'Zo praten dieren'. Het zijn boekjes afgestemd op kindjes van nul tot één jaar. De idee erachter is dat kinderen die vroeg in contact komen met boekjes er later ook profijt uit zullen halen. Aldus de website van de uitgeverij. Inhoudelijk lijkt me dit te kloppen. De boekjes draaien rond de vaardigheden en interesses van erg jonge kindjes: dieren en hun geluiden en het verkennen van je lichaam. Ook werd de tekst op rijm gezet en voel je de herhaling in het ritme. Beide boekjes lenen zich er ook toe om verschillende keren gelezen te worden; ze zijn kort en bondig, bevatten slechts vier pagina's tekst. Ook de foto's trekken jonge kindjes aan. De afgeronde hoeken, het materiaal (karton) en de zachte pagina's gevuld met moussekarton lenen zich uitstekend voor babyhandjes. Los daarvan ben ik niet wild van de goedkoop uitziende uitgave waarvan na een aantal keer uitproberen op een echt proefkonijn, de papieren randjes al loskomen. Ook puur grafisch werd er ni…Lees verder

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia