Boek
Nederlands

Eekhoorn maakt supersprongen

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Eekhoorn maakt supersprongen
×
Eekhoorn maakt supersprongen Eekhoorn maakt supersprongen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Eekhoorn kan heel goed springen: omhoog, omlaag en in rondjes. Maar het liefst springt hij samen met zijn vriend. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Eekhoorn maakt supersprongen
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789047514282 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Taal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hardkkartonnen vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken over een groepje dieren, de Supervrienden. De afbeeldingen lopen steeds door over twee bladzijden. In dit deel is Eekhoorn de hoofdpersoon, en komen verder alleen Kikker en Slak even voor. Aan de hand van de sprongen van Eekhoorn worden begrippen aanschouwelijk uitgelegd zoals: over, door, omhoog, omlaag, in rondjes, samen, enz. De illustraties in gemengde techniek zijn kleurrijk, vrolijk en spatten van het papier. Een lief en humoristisch boekje om samen met peuters eindeloos weer te bekijken. Goed verzorgde en aantrekkelijke uitgave. Deeltje uit een vierdelige serie kartonboekjes*. Over de dierenvrienden verscheen ook een voorleesboek, 'Supervrienden, verhalen uit het Elzen-Eikenbos'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Eekhoorn maakt supersprongen

In de reeks 'Supervrienden', geschreven door Fiona Rempt, verscheen 'Eekhoorn maakt supersprongen'. In de meeste boekjes uit deze reeks steekt de kleine meelezer iets op. Dat geldt ook voor dit boekje.
Eekhoorn maakt supersprongen achter, op, onder, in … verschillende zaken en plaatsen. Maar het liefst springt Eekhoorn samen met zijn vriend Kikker. Op deze manier leren de peutertjes de verschillende voorzetsels alvast kennen.
Na 'Verhalen uit het Elzen-Eikenbos', hebben vier van de supervrienden nu ook een eigen boekje. Vrolijke verhaaltjes met kleurige illustraties, dat is waar de reeks 'Supervrienden' voor staat. Noëlle Smit is niet onervaren en wekt ook hier weer bewondering met haar mooie aquarellen met felle kleurtjes.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties