Boek
Nederlands

Een-nul

Fiona Rempt (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
Lees vier keer over sport. Over judo, voetbal, zwemmen in zee en skie͏̈n. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Judo, Voetbal, Zwemmen, Skiën
Leesniveau
AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titel
Een-nul
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2013
29 p. : ill.
ISBN
9789048817887 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit eerste leesboekje in een serie van drie* bevat een aantal verhaaltjes met een sport als onderwerp. In deze uitgave komen de sporten judo, voetbal, zwemmen in zee en skiën aan de orde. Elk verhaaltje is geschreven in korte zinnen met een maximum van vijf tot zes woorden, AVI-M3. Er is geen gebruikgemaakt van hoofdletters, alleen van uitroep- en vraagtekens en de tekst is gezet in een schreefloos lettertype. Het boekje is geïllustreerd met (soms) paginagrote zwartomlijnde kleurenillustraties die de tekst ondersteunen. Er is niet zozeer sprake van een echte verhaallijn als wel van korte informatie met betrekking tot de verschillende sporten. Voor zover kinderen in die leeftijd nog niet bekend zijn met deze sporten, is dit een heel korte kennismaking ermee. Deze uitgave is geschikt als leesoefenstof voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties