Boek
Nederlands

Eend zoekt kleuren

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Eend zoekt kleuren
×
Eend zoekt kleuren Eend zoekt kleuren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Eend heeft hele mooie kleuren. Als hij om zich heen kijkt, ziet hij nog veel meer kleuren. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Vriendschap
Titel
Eend zoekt kleuren
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789047514237 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit kleine, vierkante kartonboekje met twee afgeronde hoeken gaat Eend, een van de Supervrienden, op kleurenjacht. Hij heeft zelf een aantal kleuren: gele flapvoeten, een groene buik en een oranje snavel. De wereld rondom hem heeft nog meer kleuren: het groene gras, de gele zon, de rode bessen, de blauwe lucht, de bruine bomen, de witte wolken en de zwarte schaduwen. De zwarte schaduwen zijn van zijn Supervrienden, die ook weer allemaal verschillende kleuren hebben! De tekst in deze handzame uitgave is kort en de jonge kijkers-lezers zullen deze al gauw ‘zelf’ kunnen lezen. De typografie en met name de interpunctie is niet overal hetzelfde en lijkt zonder al te veel denkwerk te zijn gekozen. Daarentegen zijn de prenten weer prachtig: kleurig, gevoelig en humoristisch. Eend lijkt je vanaf het omslag al toe te roepen; een roep die je niet kunt weerstaan. De Supervrienden hebben een eigen website en een eigen lied; ze leven in een wereld waar je als peuter supergraag bij wilt horen, i…Lees verder

Eend zoekt kleuren

In de reeks 'Supervrienden', geschreven door Fiona Rempt, verscheen 'Eend zoekt kleuren'. In dit boekje bestudeert Eend zijn lichaam en al de kleuren die het rijk is.
Na het benoemen van de kleuren, gaat Eend onderzoeken hoe deze kleuren terugkomen in de omgeving. Groen van gras, rood van appels, blauw van water enzovoort. Op het einde komen al zijn vrienden erbij en volgt nog een synthese van al de aangeleerde basiskleurtjes.
Na 'Verhalen uit het Elzen-Eikenbos', hebben vier van de supervrienden nu ook een eigen boekje. Vrolijke verhaaltjes met kleurige illustraties, dat is waar de reeks 'Supervrienden' voor staat. Noëlle Smit is niet onervaren en wekt ook hier weer bewondering met haar mooie aquarellen met felle kleurtjes.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties