Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek
×
Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek

Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bever, Eend, Kikker, Mier, Slak, Eekhoorn en Mol vormen samen de Supervrienden. Hun leefwereld is het Elzen-Eikenbos. De verhalen over hun avonturen zijn ingedeeld in de eerste vijf AVI-niveaus.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5
Titel
Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Houten: Van Goor, 2013 | Andere uitgaves
94 p. : ill.
ISBN
9789000304929 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na enkele succesvolle prentenboeken over de supervrienden mol, eekhoorn, kikker, mier, slak, bever en eend, nu een verhalenbundel over de zeven dierenvrienden, die jonge kinderen zelf kunnen lezen. De verhalen zijn ingedeeld op de niveaus AVI-Start tot en met AVI-E4. Bij elk niveau horen vier korte, eenvoudige verhaaltjes. Bij de eerste drie niveaus zijn de verhaaltjes niet langer dan een dubbele pagina. Bij de laatste twee niveaus bestaan de verhaaltjes uit vier pagina’s. De tekst bestaat uit korte eenregelige zinnen, gedrukt op een witte ondergrond in duidelijke zwarte letters met kleine schreefjes. Vanaf AVI-M4 worden er hoofdletters en leestekens gebruikt. De titels zijn in kleur, evenals de woorden die in het betreffende niveau geoefend gaan worden. Deze woorden staan aan het begin van elk niveau in een prachtige dubbele paginagrote illustratie op schoolleitjes. De uitbundige verfillustraties in mooie kleuren maken het tot een vrolijk geheel. De vele gezichtsuitdrukkingen van de …Lees verder

Supervrienden. Het hol van mol

In de eerste acht verhaaltjes van dit aantrekkelijke boek doen een aantal toffe figuurtjes om beurten hun intrede: mol, eekhoorn, kikker, bever, eend, slak en mier. Het zijn supervrienden, ook al zijn ze heel verschillend en anders van karakter. Ze wonen in het Elzen-Eikenbos. Ga samen met hen op avontuur en ontdek hun wereld.
'Het hol van mol' is een boek dat meegroeit met de leescapaciteiten van je kind. Er zijn vijf leesniveaus van AVI-Start tot AVI-E4 met telkens vier verhaaltjes. De lengte van elk verhaaltje varieert van één tot enkele bladzijden. Elk leesniveau wordt door een tussenblad gescheiden. Daarop staan enkele woorden die verderop in de tekst in kleur gedrukt terug te vinden zijn. Het verhaal is eenvoudig verteld in korte zinnen. De verhalen zijn gemoedelijk, vriendelijke en herkenbaar. Sfeervolle prenten in warme kleuren staan om en rond de tekst tegen een witte achtergrond. Leuk en mooi verzorgd geheel dat beginnende lezertjes zal aanspreken.
 

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties