Boek
Nederlands

Mier spaart vrienden

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Mier spaart vrienden
×
Mier spaart vrienden Mier spaart vrienden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Mier verzamelt van alles en telt de voorwerpen. Maar zijn mooiste verzameling is zijn groep Supervrienden. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Mier spaart vrienden
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789047514268 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Telboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In elk kartonboekje uit deze serie beleeft een van de Supervrienden een avontuur, dit keer is dat Mier. Hij spaart van alles: kiezelsteentjes, veren, blaadjes. Maar zijn mooiste verzameling bestaat uit zijn Supervrienden. Op elke twee pagina’s laat Mier zijn verzameling zien, waarbij de voorwerpen in aantal steeds groter worden. Mier begint met zijn verzameling van twee sappige rozenbottels en gaat verder met drie grappige mierenhoedjes tot hij uitkomt bij tien parasolletjes. Waarna zijn groepje Supervrienden als belangrijkste verzameling volgt. Het boekje is niet alleen bedoeld om mee te leren tellen, maar het is ook een verhaal over het bewonderen van mooie voorwerpen en vooral over de waarde van vriendschap. Het verhaal bevat weinig tekst en een opbouwende structuur, waardoor het voor peuters goed te volgen is. Door het gebruik van mooie, rustige kleuren zijn de illustraties heel sfeervol. Behalve vier kartonboekjes* verscheen over de Supervrienden ook een voorleesboek, 'Supervrien…Lees verder

Mier spaart vrienden

Mier is een verzamelaar. Hij heeft al tien verzamelingen. Soms zijn dat kiezelsteentjes, maar het kan ook origineler: rozenbottels, grappige mierenhoedjes, bloemen, gekleurde veren, eikeltjes met dop, krullerige blaadjes, rode bessen of groene parasolletjes. Dat is heel wat voor Mier. Maar de allermooiste verzameling van Mier is nog origineler. Het zijn zijn Supervrienden.
Dat eenvoud ook erg mooi kan zijn wordt in dit boekje ruimschoots aangetoond. Hoewel het verhaal erg eenvoudig is, is het einde toch ontwapenend. De hechte vriendschap tussen de Supervrienden is duidelijk onverwoestbaar. Dat werd in andere verhalen over de Supervrienden al duidelijk gemaakt.
De illustraties stralen een warme, gemoedelijke sfeer uit en zetten de zinnen kracht bij. ‘Mier spaart vrienden’ is een mooi, sfeervol boekje voor kleuters. Ouders, grootouders, vertellers zullen er minstens evenveel plezier aan beleven.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties