Boek
Nederlands

Op weg naar de maan

Fiona Rempt (auteur), Merel Van Lamoen (illustrator)
Lees over alles wat er in de lucht is, zoals de zon, de piloot van een vliegtuig, een maanreiziger, een luchtballon en een vleermuis. Van AVI-Start t/m AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI 1, AVI 2, AVI 3
Titel
Op weg naar de maan
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Merel Van Lamoen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
46 p. : ill.
ISBN
9789048733897 (hardback)
Plaatsingssuggestie
659 (SISO) Vliegtuigen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek met informatie over alles wat er zich in de lucht bevindt, zoals de zon, piloot van een vliegtuig, maanreiziger, luchtballon, muggen, vliegtuig, vleermuis, wolken en hemellichamen. Op twee pagina’s wordt steeds een ander thema besproken in verschillende tekstvormen, zoals een gedicht, raadsel, verhaal, informatie en een knutselopdracht. De teksten zijn geschreven op AVI-Start tot en met AVI-E3, waarbij eerst alleen woordjes gebruikt worden, later korte zinnen zonder hoofdletter en ten slotte zinnen die steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel beginnen. De vormgeving is aantrekkelijk door het gebruik van verschillende tekstsoorten, kadertjes, kolommen, illustraties en foto’s. De titel dekt niet helemaal de lading. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Op weg naar de maan

Een informatief boek dat over de lucht, vliegen en de maan gaat. De eerste bladzijde is heel eenvoudig: een paar woordjes verspreid over de bladzijde. De volgende bladzijde beginnen er al heel eenvoudige korte zinnen te verschijnen. Vanaf de helft van het boek is het al een volledige tekst, afgewisseld met een korte strip. Elke bladzijde bevat een nieuw thema gelinkt aan de titel. Zo behandelt men hoog en laag, vliegen met een vliegtuig, vogels, wat is een wolk, ... Op de achterste bladzijde legt men uit hoe je een speciaal papieren vliegtuig maakt.Op weg naar de maan wordt aangekondigd als een meegroeiboek zodat beginnende lezers het boek kunnen lezen, maar waar elke bladzijde een stukje moeilijker wordt en er dus altijd wat meer leeservaring moet zijn. Ik vraag me alleen af of dit niet frustrerend is wanneer kinderen willen doorlezen, maar dit nog niet kunnen. Een paar bladzijden lezen en dan moeten wegleggen om te vergeten? Daarbij komt nog dat men veel te vee…Lees verder

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia