Boek
Nederlands

Slang, waar zit je wang?

Fiona Rempt (auteur), Juliette De Wit (illustrator)
+1
Slang, waar zit je wang?
×
Slang, waar zit je wang? Slang, waar zit je wang?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mies en Teun zijn buren. Teun wil spelen. Maar Mies is moe. Ze heeft een dikke buik. Daar zit een kindje in. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Slang, waar zit je wang?
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Juliette De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789044346015 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit eerste leesboekje in een serie van drie bevat een aantal verhaaltjes met dieren als onderwerp. We maken kennis met Uil en Gijs vleermuis, slang en leeuw, de honden Mies en Teun en een jongetje dat graag een dolfijn zou zijn. De dieren maken van alles mee: Mies en Teun krijgen jonkies en leeuw neemt slang in de maling. De drie boekjes* uit de serie hebben verschillende AVI-niveaus voor groep drie en beslaan zo een heel schooljaar aanvankelijk lezen. Elk verhaaltje uit dit deeltje is geschreven in korte zinnen van twee tot zeven woorden van één en twee lettergrepen, AVI-E3. De tekst is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype. De kleurrijke illustraties van Juliette de Wit zijn zwart omlijnd, beslaan soms de hele pagina en ondersteunen de tekst. Mooi uitgevoerde uitgave die geschikt is als leesoefenstof. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Slang, waar zit je wang?

Net zoals bij prentenboeken en kleuterverhalen hebben eerste lezertjes eveneens recht op een verhaal dat aantrekkelijk en fantasierijk gepresenteerd wordt. Dat ook tekst en illustratie een geheel vormen en zo uitnodigen om als het ware helemaal in het boek te kruipen. Dan ontgoochelt dit boekje toch een beetje. De tekst van de ultrakorte verhaaltjes is soms op rijm en soms verhalend. Er worden ook grapjes gemaakt tussen de dieren die alleen leuk zijn als een kind ze begrijpt. Bijvoorbeeld tegen een slang: Je hebt geen poot om op te staan. De illustraties komen heel onecht en enigzins levenloos over. De kleuren zijn egaal en vlak. Niet echt een boekje om veel plezier aan te beleven.


Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties