Boek
Nederlands

Wim wil een vis

Fiona Rempt (auteur), Juliette De Wit (illustrator)
+1
Wim wil een vis
×
Wim wil een vis Wim wil een vis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kip wil naar mus. Mus zit in de boom. Kan kip dat wel? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Wim wil een vis
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Juliette De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789044345995 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit eerste leesboekje in een serie van drie bevat een aantal verhaaltjes met dieren als onderwerp. We maken kennis met Kip en Mus, Wim de beer, aap Kees en hen Jet en haar man Toon in de ren. De dieren maken van alles mee: Kip wil bijvoorbeeld vliegen en hen Jet wordt bedreigd door de vos. De drie boekjes* uit de serie hebben verschillende AVI-niveaus voor groep drie en beslaan zo een heel schooljaar aanvankelijk lezen. Elk verhaaltje uit dit deeltje is geschreven in korte zinnen van een tot zes woorden van één lettergreep, AVI-Start. De tekst is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype waarbij geen gebruik is gemaakt van hoofdletters, alleen van uitroep- en vraagtekens. De kleurrijke illustraties van Juliette de Wit zijn zwart omlijnd, beslaan soms de hele pagina en ondersteunen de tekst. Mooi uitgevoerde uitgave die geschikt is als leesoefenstof. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties