Boek
Nederlands

Rabbi Jezus : een joodse prediker : roman

Flip G. Droste (auteur)
+1
Rabbi Jezus : een joodse prediker : roman
×
Rabbi Jezus : een joodse prediker : roman Rabbi Jezus : een joodse prediker : roman

Rabbi Jezus : een joodse prediker : roman

Genre:
Als de echtgenote van de Romeinse keizer Claudius, Messalina, die haar eigen zoon Brittanicus op de troon wil zetten, verneemt van een gekruisigde 'koning der joden', van wie de aanhangers een gevaar zouden kunnen vormen, zendt ze een vertrouweling uit om poolshoogte te nemen.
Onderwerp
Christus
Titel
Rabbi Jezus : een joodse prediker : roman
Auteur
Flip G. Droste
Taal
Nederlands
Uitgever
Soesterberg: Aspekt, 2020
208 p.
ISBN
9789463388139 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische roman. Valeria Messalina, derde echtgenote van keizer Claudius, doet er alles aan om haar zoon Brittanicus de troon te laten beërven. Iedere mogelijke concurrent wordt uitgeschakeld. Nu heeft zij gehoord over een koning der joden, die weliswaar is gekruisigd, maar wiens aanhangers mogelijk een gevaar zouden kunnen vormen. Via haar vertrouwensman Afrianus Burrus geeft zij aan de etnograaf Lucius opdracht een en ander uit te zoeken. Lucius, die goed op de hoogte is van de joodse religie, stuit echter op een muur van stilzwijgen. Pas in Judea, vergezeld door zijn joodse assistenten, de gebroeders Romulus en Remus, komt hij geleidelijk aan meer te weten over deze koning wiens rijk niet van deze wereld was: Jezus. Maria Magdalena en de apostelen blijken ieder een eigen herinnering aan hem te hebben. Deze roman is een middel voor de auteur om zijn persoonlijke visie op Jezus en op de evangelieverhalen te geven. Volgens hem was Jezus een joodse prediker die zich uitsluitend tot z…Lees verder

Over Flip G. Droste

Frederik Gerrit (Flip) Droste (Arnhem, 4 juli 1928 – Kessel-Lo, 13 juni 2020) was een Nederlands schrijver en publicist. Hij doceerde algemene taalwetenschap aan de Katholieke Universiteit Leuven en publiceerde tal van artikels en essays over (het ontstaan van de) taal, linguïstiek en semiotiek. Daarnaast is hij auteur van enkele historische romans.

Het werk van Droste is wetenschappelijk gefundeerd, maar de meeste van zijn publicaties zijn ook voor de leek begrijpelijk tot vlot leesbaar. Door zijn Nederlandse roots en zijn ervaring in Vlaanderen, vertolkte hij een genuanceerde visie over gelijkenissen en verschillen in het gebruik van het Nederlands in beide landen.

Na zijn emeritaat nam zijn literaire productie eerder toe dan af, zoals blijkt uit zijn literatuurlijst.

Droste werd 91 jaar oud en overleed in België.

Enkele werken