Dvd
Nederlands

Floortje naar het einde van de wereld. Seizoen 1 & 2

Floortje Dessing (regisseur)

Floortje naar het einde van de wereld. Seizoen 1 & 2

In de reeks:
De presentatrice en haar cameravrouw bezoeken mensen die er voor gekozen hebben ver van de beschaving te gaan wonen.
Titel
Floortje naar het einde van de wereld. Seizoen 1 & 2
Regisseur
Floortje Dessing
Taal
Nederlands
Uitgever
BNN, 2015
2 dvd-video's
Speelduur
456 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718627222720
Plaatsingssuggestie
961 (SISO) Wereld ; Wereld (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste twee seizoenen van het populaire reisprogramma waarin Floortje Dessing alleen met haar cameravrouw overal ter wereld mensen bezoekt, die er voor gekozen hebben ver van de beschaving te gaan wonen. In tot de verbeelding sprekende oorden zoals het eenzame eiland Sint-Helena, op een ingevroren jacht in Noord-Canada, in het uiterste puntje van Chili of in een old-timer in Afrika. De reeks was een kijkcijferhit, vaak keken meer dan 2 miljoen mensen. Eind oktober 2015 begon het derde seizoen op NPO 1.

Over Floortje Dessing

CC BY 2.0 - Foto van/door TBWA/Busted

Floortje Dessing (Heemstede, 31 augustus 1970) is een Nederlandse radio- en televisiepresentatrice, programmamaakster, onderneemster, uitgeefster en schrijfster van reisboeken.

Biografie

Dessing begon haar carrière als aspirant-diskjockey bij radiostation Extra 108 (lokale omroep Amsterdam). Na een jaar de opleiding tolk/vertaler aan de Hogeschool Diemen volgde ze enkele jaren de opleiding audiovisuele media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Radio

Haar eerste bekendheid verwierf ze als medepresentator en redacteur van het recalcitrante Veronica-programma Shockradio (1993-1994). De andere twee presentatoren waren Rob Stenders en Fred Siebelink. Dit nachtprogramma bleek een uitstekende springplank naar een televisiecarrière van onder meer reisprogramma's. In de tussentijd werkte ze als producer en 'sidekick' bij Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel en presenteer…Lees verder op Wikipedia