Boek
Nederlands

Film gekaapt!

Floortje Zwigtman (auteur), Jenny Bakker (illustrator)
Ricardo (ik-figuur) krijgt de rol van piraat in een film, maar filmproducent Bulder is het daar niet mee eens. Hij saboteert de opnames. Ricardo en de crew nemen wraak. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Film
Leesniveau
AVI M6, AVI E6, AVI 8, AVI 9
Titel
Film gekaapt!
Auteur
Floortje Zwigtman
Illustrator
Jenny Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
74 p. : ill.
ISBN
9789048733651 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Filmproducent Bulder is woedend omdat de rol van piraat niet naar zijn dochter Antoinette gaat maar naar de jonge Ricardo (ik-figuur). Hij saboteert de opnames en schakelt daarmee de jongen uit. De crew neemt echter op ludieke manier wraak. Hilarische uitgave in de serie 'Toneellezen'. De teksten van de negen personages kunnen gelezen worden door 2 - 9 kinderen: Ricardo, zijn oudtante, de kaperkapitein, filmproducent Bulder (tekst in hoofdletters), dochter Antoinette, agent Uno en de wat suffige agent Dos; een regisseur en een nieuwslezer completeren het geheel. In het voorwoord worden rolverdeling en het gebruik van leestekens uitgelegd. De indeling in korte scènes vergemakkelijkt het voorlezen evenals de verhalende regieaanwijzingen; enkele sfeervolle illustraties in kleur zijn toegevoegd. Op de schutbladen introduceren de personages zichzelf in woord en beeld. Dezelfde getekende weergaven zijn te zien bij elke scene zodat duidelijk is wie er aan het woord komen. AVI M6-E6. Vanwege …Lees verder

Over Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman, pseudoniem van Andrea Oostdijk (Terneuzen, 13 november 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Ze heeft de pabo in Middelburg gevolgd en verschillende jaren voor de klas gestaan. Zwigtman staat er om bekend dat ze moeilijke onderwerpen en taboes niet uit de weg gaat; haar boeken geven een beklemmend beeld van de mens, waarbij geweld, martelingen, moord en seks dikwijls onderdeel van het verhaal zijn.

Carrière

Ze debuteerde in 2001 met het boek Spelregels, dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Voor Wolfsroedel (2002) won ze twee prijzen voor kinderboeken, de Gouden Uil (tot 2016 de Fintro Literatuurprijs) en een Zilveren Zoen.

Haar boek Schijnbewegingen (2005) beschrijft het leven en de avonturen van de jonge Adrian Mayfield, die ontdekt dat hij zich eerder tot mannen aangetrokken voelt. Het boek, dat zich afspeelt in de tijd van Oscar Wil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties