Daisy
Nederlands

Kersenbloed

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Vincent moet op kostschool wennen aan de strenge regels en aan de manier waarop ouderejaars met schoolgenoten omgaan. Als een jongen uit de zesde om het leven komt, gebeurt er daarna een aantal vreemde dingen.
Titel
Kersenbloed
Auteur
Floortje Zwigtman
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
03:16
Oorspr. uitgever
Lemniscaat
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a412749

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman, pseudoniem van Andrea Oostdijk (Terneuzen, 13 november 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Ze heeft de pabo in Middelburg gevolgd en verschillende jaren voor de klas gestaan. Zwigtman staat er om bekend dat ze moeilijke onderwerpen en taboes niet uit de weg gaat; haar boeken geven een beklemmend beeld van de mens, waarbij geweld, martelingen, moord en seks dikwijls onderdeel van het verhaal zijn.

Carrière

Ze debuteerde in 2001 met het boek Spelregels, dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Voor Wolfsroedel (2002) won ze twee prijzen voor kinderboeken, de Gouden Uil (tot 2016 de Fintro Literatuurprijs) en een Zilveren Zoen.

Haar boek Schijnbewegingen (2005) beschrijft het leven en de avonturen van de jonge Adrian Mayfield, die ontdekt dat hij zich eerder tot mannen aangetrokken voelt. Het boek, dat zich afspeelt in de tijd van Oscar Wil…Lees verder op Wikipedia