Boek
Nederlands

Bloeddorst

Flynn Meaney (auteur), Titia Ram (vertaler)
+1
Bloeddorst
×
Bloeddorst Bloeddorst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Finbar is niet erg populair en al helemaal niet bij de meisjes. Daar komt verandering in wanneer hij ontdekt dat veel meisjes gefascineerd zijn door vampiers. Door een vampier te imiteren krijgt hij plots wel hun aandacht. Maar dat ene meisje moet hem wel kennen zoals hij écht is.
Onderwerp
Vampiers, Identiteit, Liefde
Titel
Bloeddorst
Auteur
Flynn Meaney
Vertaler
Titia Ram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bloodthirsty
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2011
228 p.
ISBN
9789044617931 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Finbar Frame heeft het niet gemakkelijk. Als de bleke, onsportieve en streberige helft van een tweeling raakt hij op de middelbare school amper aan vrienden, laat staan aan een liefje. Finbars broer Luke is zijn tegendeel: een hyperactieve footballster in spe, die met zijn spieren en gebruinde huid gillende tienermeisjes aan zijn voeten vindt. Finbars verbazing is dan ook groot als hij op een dag ontdekt dat sommige meiden wél op zijn type vallen — tenminste: op lijkbleke, immer melancholische vampiers. Wanneer het gezin vanuit Indiana naar New York verhuist, ziet Finbar zijn kans. Hij slaat er alle mogelijke vampierliteratuur op na, van Dracula tot 'Twilight', en ‘verandert’ zichzelf. Er blijkt niet veel suggestie nodig om zijn nieuwe klasgenoten te overtuigen van zijn geheime identiteit. Tot Finbar moet kiezen tussen oprechte liefde en onder valse voorwendselen gewonnen populariteit.
Flynn Meany was blijkbaar zodanig verwonderd en geamuseerd door de huidige vampierhype d…Lees verder
De 16-jarige Finbar is bleek, mager en een boekenwurm en zou alles geven om even populair te zijn als zijn knappe, sportieve tweelingbroer Luke. Finbar is vastberaden om op zijn nieuwe school in New York een frisse start te maken. Als hem ter ore komt dat meisjes dol zijn op vampiers, besluit hij zijn uiterlijk niet langer als last, maar als lust te zien en te doen alsof hij zelf een vampier is. Tot Finbars verbazing liggen de meisjes opeens aan zijn voeten, maar hoe lang weet hij de schijn op te houden? Deze debuutroman is verfrissend en origineel. Hoewel de titel anders doet vermoeden, betreft dit niet het zoveelste bloeddorstige vampierverhaal, maar eerder een parodie op het genre. Met een flinke dosis humor, verwijzingen naar series als 'Twilight' en 'True Blood' (en zelfs naar 'Pride and Prejudice') en een fenomenaal inzicht in de actuele jongerencultuur heeft de auteur echter ook een ode aan het vampierverhaal gebracht. De onderliggende boodschap van deze derde uitgave van Prome…Lees verder

Bloeddorst

In dit boek geen echte vampieren, maar een hilarisch verhaal over een jongen die even meegeniet van de hype. Finbar is een typische loser, die door niemand wordt opgemerkt. Hij is bleek en mager en neust liever in boeken dan met meisjes op stap te gaan. Komt daar nog bij dat zijn sportieve tweelingbroer nergens last van heeft. Ook niet van die plotse zonneallergie die Finbar overvalt en die maakt dat hij geen stap in de zon meer zet. Maar op een dag merkt een meisje hem op en Finbar beseft dat ze denkt dat hij een vampier is. Zonder al te veel moeite slaagt hij erin de geruchten in stand te houden en plots vallen alle meisjes voor hem. Maar of hij dit stukje theater ook weet vol te houden?
Een zeer onderhoudend en geestig verhaal over een vampier die geen echte vampier is, maar doet alsof om vooruit te raken in het leven. Het boek is verteld vanuit de ik-figuur Finbar. Met een voldoende dosis zelfspot weet hij de lezer te boeien. Hoewel hij net als elke puber een aantal typische…Lees verder