De kleine lord

Frances Hodgson Burnett (auteur), Fiel Van der Veen (illustrator)
Bewerking van een klassiek verhaal uit de 19e eeuw over een gewoon Amerikaans jongetje dat erfgenaam blijkt te zijn van een strenge Engelse graaf. Deze kleine 'lord' stelt alles in het werk om het trotse hart van zijn grootvader te vermurwen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De kleine lord / Frances Hodgson Burnett ; ill. van Fiel van der Veen
Auteur
Frances Hodgson Burnett
Illustrator
Fiel Van der Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little lord Fauntleroy
Uitgever
Bilthoven: Solo, 2003
125 p. : ill.
ISBN
90-76268-41-X

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klassiek verhaal dat misschien beter bekend is onder de ‘De kleine lord Fauntleroy’. Het boek gaat over een rijke, oude Engelse graaf die zijn (Amerikaanse) kleinzoon als zijn opvolger in huis neemt. De oude graaf staat bekend als een harteloos en knorrig man, maar Cedric weet hem direct voor zich te winnen. Cedric mist zijn moeder enorm en doet zijn uiterste best haar naar het kasteel te halen. Maar dan duikt er een vrouw op die beweert dat háár zoon de rechthebbende erfgenaam is. Deze jongen is de zoon uit een stukgelopen huwelijk van de oudste zoon van de graaf. Als vanzelfsprekend komt alles goed. Matige bewerking in de serie 'Wereldberoemde verhalen', voorzien van zwartwitillustraties van Fiel van der Veen. Achterin het boek een redactionele tekst met enige informatie over de historie van dit boek en biografische informatie over de schrijfster. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (Manchester, 24 november 1849 – Plandome Manor, 29 oktober 1924) was een Britse roman- en toneelschrijfster. Ze is bekend door haar kinderboeken, waaronder De geheime tuin en De kleine Lord (Little Lord Fauntleroy), dat in 1921 onder de oorspronkelijke titel werd verfilmd.

Leven

Frances H. Burnett werd geboren in Cheetham Hill, Manchester, als Frances Eliza Hodgson. Haar vader stierf in 1854, toen ze drie jaar was. Haar moeder moest zien rond te komen met vijf kinderen. Het gezin leefde in grote armoede in de achterbuurten van Manchester. In 1856 emigreerde het gezin op aandringen van een oom van Frances naar Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het gezin nog even arm was, kwamen ze door deze verhuizing in een betere omgeving te wonen.

Na het overlijden van haar moeder in 1867 werd Burnett als 18-jarige hoofd van het gezin met nog twee jongere kinderen. Ze onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties