Boek Nederlands

Mijn mama en ik

Francesca Pardi (auteur), Ursula Bucher (illustrator)
+1
Mijn mama en ik
×
Mijn mama en ik Mijn mama en ik

Mijn mama en ik

Francesca Pardi (auteur), Ursula Bucher (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mila woont alleen met haar moeder. Een vader heeft ze nog niet gemist, totdat ze voor Vaderdag een tekening van papa moet maken. Prentenboek met grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Eenoudergezinnen
Titel
Mijn mama en ik
Auteur
Francesca Pardi
Illustrator
Ursula Bucher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una mamma e basta
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014
[26] p. : ill.
ISBN
9789051163254 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Familie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mila vindt dat ze uit het leukste gezin van de wereld komt: haar moeder en zijzelf. Maar dan vraagt de invaljuf de kinderen een tekening van hun vader te maken voor Vaderdag. Omdat Mila geen vader heeft, moet ze de vader tekenen die ze zou willen hebben. Maar Mila heeft nog nooit een vader gewild. Ze probeert haar oom te tekenen als vader, dan haar klasgenootje, dan de banketbakker. Het lijkt nergens naar. Pas als ze thuis is, krijgt ze een goed idee. De boodschap van dit prentenboek ligt er duidelijk bovenop: een andere gezinssamenstelling is niet gek. Toch zit deze boodschap de creativiteit niet in de weg. Met name de twee pagina’s vullende illustraties in gemengde techniek zijn fantasierijk. Ze verbeelden mooi de voorstellingen van vaders die Mila al tekenend maakt. Als de banketbakker haar voorleest, is haar tekenpapier ineens haar deken en de gum haar kussen. Op elke dubbele pagina staat in zwarte schreefletter een vrij lange tekst. Van dezelfde auteur verschenen eerder 'De vrien…Lees verder

Mijn mama en ik

“Mila vindt dat zij het allerleukste gezin van de wereld heeft. Dit gezin bestaat uit Mila en haar mama.” Maar dan krijgt ze op school de opdracht een tekening te maken van de vader die ze graag zou willen hebben. Mila kijkt om zich heen naar rolmodellen, maar besluit dat de vader die ze graag wil hebben, net zoals haar moeder moet zijn.
Dit boekje maakt deel uit van een reeks verhalen over de minder klassieke gezinsvormen. Helaas blijft het wat steken in de goede bedoelingen. Het verhaal weegt redelijk licht, en de illustraties zijn doorsnee.