Boek
Nederlands

Drie hoeraatjes voor Struisvogel !

Francesca Simon (auteur), Neal Layton (illustrator)

Drie hoeraatjes voor Struisvogel !

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Elk dier heeft een eigenschap waardoor hij groter, beter, sneller, slimmer etc. is dan struisvogel, maar tenslotte blijkt deze wel het aardigst te zijn. Prentenboek met karikaturale tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Drie hoeraatjes voor Struisvogel ! / Francesca Simon ; ill. Neal Layton
Auteur
Francesca Simon
Illustrator
Neal Layton
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Three cheers for Ostrich !
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5647-134-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Struisvogel zich met de andere dieren vergelijkt, is hij steeds de minste. Leeuw is ouder, Giraf is groter, Luipaard is sneller, Uil is slimmer en Olifant is sterker. Maar wanneer moeder Struisvogel vraagt wie er het alleraardigst is, kiezen heel wat dieren voor Struisvogel. De flamingo, de muizen, de koala, de papegaai en de aap zijn hem elk op hun eigen manier dankbaar.

Dit verhaal werd zonder franje op papier gezet. De gebeurtenissen hangen nogal warrig aan elkaar en de overgang tussen de negatieve en de positieve eigenschappen van Struisvogel is nogal bruusk. Ook de bladvullende illustraties vormen niet meteen blikvangers. [Sofie De Jonckheere]
Leeuw is ouder, giraffe is groter, luipaard is sneller, uil is slimmer en olifant is sterker dan struisvogel, de hoofdfiguur uit dit prentenboek. De andere dieren vinden struisvogel echter het aardigst, omdat hij als enige tussen al het gekrakeel door hen allemaal heeft geholpen. Boek met karikaturale, humoristische illustraties waarbij vooral de gelaatsuitdrukkingen veelzeggend zijn. Door de bonte, collageachtige illustraties op een geschilderde ondergrond te plaatsen, krijgt het boek een extra dimensie. Ook de lay-out van de tekst - in eenvoudige bewoordingen - is speels. Woorden zijn dik en groot gedrukt en verschillend van grootte zonder dat de bladspiegel onrustig is. Een grappig prentenboek dat verschillende keren bekeken/beluisterd kan worden, want zowel in tekst als tekeningen zit menig grappig detail verstopt. Een heel bruikbaar boek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties