Boek
Nederlands

Scoebidoe pret

Francine Fittes (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stap voor stap en voorzien van veel illustraties wordt verteld wat je met scoebidoedraadjes kunt maken. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Scoubidous
Titel
Scoebidoe pret
Auteur
Francine Fittes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scoubidou folies
Uitgever
Utrecht: Forte, 2004 | Andere uitgaves
43 p. : ill.
ISBN
90-5877-404-X
Plaatsingssuggestie
624.8 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit knutselboek bidet de lezers heel wat! Na een uitgebreide omschrijving van verschillende materialen, krijgt de lezer een aantal tips om scoebidoe-werkjes op te zetten, te minderen of te meerderen en om ze mooi af te werken. Daarna volgen een aantal schema's van klassieke scoebidoes. (met 3 of 4 draden, rechthoekige scoebidoes, spiraalvormige scoebidoes (8 of 10 draden), ronde scoebidoes.

Daarna kan de pret beginnen: de prachtige foto's werken aanstekelijk! A.d.h.v. duidelijke tekeningen en nuttige tips maak je je eigen scoebidoefiguurtje. Elke beschrijving wordt voorafgegaan door een lijstje van materialen. Je maakt er schattige dierenfiguurtjes mee: van libellen, sprinkhaantjes, muisjes, zebra's en olifantjes tot buitenaardse wezentjes en fantasiedieren. Je kan scoebidoehangers maken, een leuke slang als presse-papier of een inktvis met magneetje.

Een compleet boekje waar knutsel-liefhebbers heel veel plezier aan zullen beleven. Zowel materiaal, techniek als het crea…Lees verder
De rage van 2004: knopen met zgn. scoebidoe-draadjes. Na een algemene uitleg van de diverse knooptechnieken worden allerlei voorbeelden om zelf te knopen duidelijk stap-voor-stap beschreven. Het geheel is voorzien van veel kleurenfoto's en werktekeningen. De tekst is niet speciaal afgestemd op kinderen, maar vanaf ca. 12 jaar is het boekje zelfstandig te gebruiken.