Boek
Nederlands

Doe-het-zelf knutselboek

Francine Oomen (auteur)
+1
Doe-het-zelf knutselboek
×
Doe-het-zelf knutselboek Doe-het-zelf knutselboek

Doe-het-zelf knutselboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kun je niet overleven zonder telefoonhoesje, recycleknutsels of stempels? Ga dan aan de slag met deze twintig knutselideee͏̈n. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Knutselen
Titel
Doe-het-zelf knutselboek
Auteur
Francine Oomen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2013
61 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen in het tijdschrift: Hoe overleef ik
ISBN
9789045116259 (paperback)
Plaatsingssuggestie
624.9 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kun je niet overleven... zonder telefoonhoesje, walnoten, sfeer of zonder (lief) cadeautje, mooi gedekte tafels of stempels? Dan moet je dit boek lezen en met de knutselideeën aan de slag, dan kun je de wereld (weer) aan! In dit doe-het-zelf knutselboek vertelt Rosa (bekend van de ‘Hoe overleef ik’-boeken) eerst over basismaterialen en knutsel-survivaltips. Daarna volgen een twintigtal knutselideeën waar de meeste kinderen mee uit de voeten kunnen. Ze verschenen eerder in het tijdschrift 'Hoe overleef ik'. Het boek bevat eenvoudige ideeën met alledaagse materialen, die duidelijk en stapsgewijs met foto's worden uitgelegd. Er is ook ruimte voor recycleknutsels In de tekst wordt de lezer rechtstreeks aangesproken. Aangezien het vooral knutsels betreft die je dagelijks kunt gebruiken, zal het zeker in de smaak vallen bij kinderen. Overal waar geknutseld wordt, zal deze uitgave van pas komen, zoals op school, thuis, bij kinderopvang en verenigingen waar (ook) geknutseld wordt. Aantrekkel…Lees verder

Doe-het-zelf Knutselboek

Francine Oomen ging dit keer niet aan de slag met puberale probleempjes, ze trok de kaart van het knutselen. Onder het mom van: kan je niet overleven zonder telefoonhoesje, stempels of een mooi gedekte tafel, dan moet je zeker aan de slag met dit boek!
Logischerwijze bevat het boek eerst een introductie over knutselmateriaal en technieken en dan komen de tips eraan die eerder ook in het gelijknamige tijdschrift verschenen. Het materiaal is toegankelijk, is vaak zelfs recyclagemateriaal.
Dit is niet het eerste knutselboek in de reeks, eerder verscheen er al een breiboek. Oomen weet altijd goed in te spelen op wat er leeft bij tieners en nu ook de zelfmaaktrend naar de lagere leeftijden doorsijpelt, sprong ze mee op de kar. Een commercieel slimme zet, maar daarnaast zeker ook goed uitgewerkt. De uitleg is toegankelijk en helemaal in de stijl van de HOI-boeken. Niet per se alleen maar voor de echte fans, ook gewoon een geschikt knutselboek.

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlands schrijfster, illustratrice en ontwerpster.

Oomen heeft de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven gedaan, waar ze in 1983 afstudeerde. In 1990 verscheen Saartje en Tommie op de boerderij, haar allereerste boek. Saartje en Tommie was een boek voor kleuters, later begon Oomen te schrijven voor wat oudere kinderen. Haar bekendste boekenreeks is de Hoe overleef ik-serie.

Biografie

Oomen werd geboren als oudste in een gezin van vijf kinderen. Ze verhuisde op haar zesde naar Eindhoven. Op haar twaalfde scheidden haar ouders. Ze verhuisde met haar moeder en het gezin naar Groningen. Op haar zestiende keerden ze terug naar Eindhoven. Na de middelbare school studeerde Oomen vijf jaar aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties