Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoe overleef ik met / zonder jou?

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (illustrator)

Hoe overleef ik met / zonder jou?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Rosa's moeder is nogal down en Rosa heeft het daardoor druk met haar kleine broertje en het huishouden. Dan krijgt haar moeder een baan in Amsterdam. Weer verhuizen, en hoe moet het met haar vriendje Neuz? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Puberteit, Relaties
Titel
Hoe overleef ik met / zonder jou?
Auteur
Francine Oomen
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023 | Andere uitgaven
198 p.
ISBN
9789021482347 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Achtste zelfstandig te lezen deel in de bekende 'Hoe overleef ik'-serie over Rosa (15) en haar vrienden Jonas en Esther, die in ieder deel wat ouder zijn. Vlot geschreven verhaal, gedeeltelijk bestaand uit e-mails, sms'jes en msn-sessies en met survivaltips voor allerlei problemen, zoals de vakantie, de brugklas, verliefdheid, een gebroken hart, verhuizen, ouders, stiefouders, etc. Inmiddels zijn Rosa en haar vrienden vijftien. Rosa heeft een depri moeder en het daardoor erg druk met haar kleine broertje, het huishouden en school. Gelukkig heeft ze haar vriendje Neuz op wie ze erg verliefd is. Maar dan krijgt Rosa's moeder een baan in Amsterdam. Weer verhuizen, weg van Neuz en van Groningen naar een flat in de Bijlmer en naar een wel heel behulpzame buurman. Jonas heeft zijn eigen problemen: hij wordt verliefd, maar niemand mag het weten. Waarom niet? Winnaar van o.a. de Nederlandse Kinderjury 2005, Hotze de Roosprijs 2005, Tina-Bruna Award 2005, Nickelodeon Kids Choice Award 2005 en …Lees verder

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlands schrijfster, illustratrice en ontwerpster, vooral bekend vanwege haar kinderboekenreeks Hoe overleef ik. Ze heeft meerdere bestsellers geschreven en talrijke prijzen gewonnen.

Levensloop

Vroege leven

Oomen werd geboren als het oudste van vijf kinderen in een gezin. In 1966 verhuisde het gezin Oomen naar Eindhoven. Na de scheiding van haar ouders in 1972, verhuisde ze met haar moeder en broers en zussen naar Groningen. Het gezin keerde in 1976 terug naar Eindhoven. Ze begon in 1978 aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en studeerde daar in 1983 af. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen en werkte ze als grafisch ontwerper.

Carrière

Oomen heeft veel kinderboeken geschreve…Lees verder op Wikipedia