Boek
Nederlands

Hoe overleef ik met/zonder liefde?

Ook verschenen als Hoe overleef ik (zonder) liefde?

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (illustrator)

Hoe overleef ik met/zonder liefde?

Ook verschenen als Hoe overleef ik (zonder) liefde?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tussen Rosa (16) en haar vriendje Neuz gaat het niet zo goed, en om de verwarring nog groter te maken, ontmoet ze een andere leuke jongen, Jim. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
E-mail, Gevoelens, Liefde
Titel
Hoe overleef ik met/zonder liefde?
Ook verschenen als
Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Auteur
Francine Oomen
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
187 p.
ISBN
9789021482361 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er gebeurt weer van alles met de inmiddels 16-jarige Rosa en haar vrienden in dit tiende deel van de populaire serie 'Hoe overleef ik'. Tussen Rosa en haar vriendje Neuz gaat het niet zo goed, en om de verwarring nog groter te maken ontmoet ze een andere leuke jongen, Jim. Haar moslimvriendin Noa loopt weg van huis, Rosa's moeder doet geheimzinnig op internet, enz. Een sympathiek, met vaart geschreven, geestig, realistisch en soms spannend verhaal, met overtuigende hoofdpersonen, waarin actuele en voor de doelgroep belangrijke issues en problemen aan de orde komen. Vooral meisjes zullen zich er goed in kunnen herkennen. Het verhaal wordt afgewisseld en verlevendigd met e-mails, sms'jes en msn-sessies, survivaltips en grappige, goed bij de tekst aansluitende tekeningetjes. Er is inmiddels ook een HOI-film, twee HOI-musicals, een HOI-spel en een HOI-tijdschrift. De serie is gedeeltelijk ook als luisterboek beschikbaar. De auteur won onder andere diverse Kinder- en Jonge Juryprijzen met …Lees verder

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlands schrijfster, illustratrice en ontwerpster, vooral bekend vanwege haar kinderboekenreeks Hoe overleef ik. Ze heeft meerdere bestsellers geschreven en talrijke prijzen gewonnen.

Levensloop

Vroege leven

Oomen werd geboren als het oudste van vijf kinderen in een gezin. In 1966 verhuisde het gezin Oomen naar Eindhoven. Na de scheiding van haar ouders in 1972, verhuisde ze met haar moeder en broers en zussen naar Groningen. Het gezin keerde in 1976 terug naar Eindhoven. Ze begon in 1978 aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en studeerde daar in 1983 af. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen en werkte ze als grafisch ontwerper.

Carrière

Oomen heeft veel kinderboeken geschreve…Lees verder op Wikipedia