Boek
Nederlands

Hoe overleef ik mezelf?

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Hoe overleef ik mezelf?
×
Hoe overleef ik mezelf? Hoe overleef ik mezelf?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Rosa voelt zich niet gelukkig in haar nieuwe woonplaats en probeert zichzelf te veranderen in Rooz, een stoere meid die graffiti spuit, een piercing laat zetten en haar haar paars verft. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Puberteit
Titel
Hoe overleef ik mezelf?
Auteur
Francine Oomen
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008 | Andere uitgaven
149 p. : ill.
ISBN
9789026995910

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde deel in de serie 'Hoe overleef ik' met survivaltips voor pubers. Rosa (14) woont bij haar moeder en haar nieuwe man. Ze voelt zich onbegrepen, wordt op haar nieuwe school gepest en is ontevreden over haar uiterlijk. Ze probeert een nieuwe Rosa uit te vinden: Rooz, die graffiti spuit, een piercing laat zetten, haar haren paars verft en te sterk afvalt (boulimia). Ze voelt zich echter diep ongelukkig. Alles verandert wanneer ze een ongeluk krijgt. Het verhaal is deels in e-mailfragmenten, deels in de derde persoon geschreven in een vlotte stijl die pubers zal aanspreken. De e-mail'preken' die Roos veelvuldig van haar vriendin krijgt, zijn informatief (zelfhulp en tips), maar komen wat geforceerd over. Ze zijn gezet in een schreefloze letter. Aan het eind van het verhaal komt alles te snel goed: begripvolle ouders, een lief vriendje en berouwvolle klasgenoten. Toch een herkenbaar verhaal voor vooral meisjes vanaf ca. 13 jaar. Aantrekkelijke vormgeving met een kleine zwart-witillus…Lees verder

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlands schrijfster, illustratrice en ontwerpster, vooral bekend vanwege haar kinderboekenreeks Hoe overleef ik. Ze heeft meerdere bestsellers geschreven en talrijke prijzen gewonnen.

Levensloop

Vroege leven

Oomen werd geboren als het oudste van vijf kinderen in een gezin. In 1966 verhuisde het gezin Oomen naar Eindhoven. Na de scheiding van haar ouders in 1972, verhuisde ze met haar moeder en broers en zussen naar Groningen. Het gezin keerde in 1976 terug naar Eindhoven. Ze begon in 1978 aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en studeerde daar in 1983 af. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen en werkte ze als grafisch ontwerper.

Carrière

Oomen heeft veel kinderboeken geschreve…Lees verder op Wikipedia