Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoe overleef ik mijn ouders ? (en zij mij !)

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Hoe overleef ik mijn ouders ? (en zij mij !)
×
Hoe overleef ik mijn ouders ? (en zij mij !) Hoe overleef ik mijn ouders ? (en zij mij !)

Hoe overleef ik mijn ouders ? (en zij mij !)

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Vóór dat Rosa haar zestiende verjaardag kan vieren, gebeurt er weer van alles met haar vriendje Neuz, haar moeder, het nieuwe gezin van haar vader en haar vrienden Noa en Jonas. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Hoe overleef ik mijn ouders ? (en zij mij !)
Auteur
Francine Oomen
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023 | Andere uitgaven
181 p.
ISBN
9789021482354 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voordat Rosa haar 16e verjaardag kan vieren, gebeurt er weer van alles; met haar vriendje Neuz, haar moeder, het nieuwe gezinnetje van haar vader, haar moslimvriendin Noa en haar Limbovriend Jonas. En, belangrijke vraag, hoe ga je daarmee om? Negende deel in de serie 'Hoe overleef ik...' volgens de beproefde en succesvolle methode. Vlotte, geestige schrijfstijl met veel levensechte dialoog, afgewisseld met veel e-mails, msn en survivaltips ('Vaak is het makkelijker om dingen naar elkaar te schrijven, dan te zeggen. Kun je er ook rustig over nadenken.'). Het lettertype verspringt per tekstsoort van schreefloos (e-mail en survivaltips), naar met schreef (lopende tekst), cursief (briefjes en computertermen) of vetgedrukt (chatten); bij de e-mails staan ook emoticons. Herkenbare personages en situaties; korte getitelde hoofdstukjes met bijpassende kleine zwart-wittekeningen. Een luchtig boek over vriendschap en (ouder)liefde en hoe je problemen kunt oplossen. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlands schrijfster, illustratrice en ontwerpster, vooral bekend vanwege haar kinderboekenreeks Hoe overleef ik. Ze heeft meerdere bestsellers geschreven en talrijke prijzen gewonnen.

Levensloop

Vroege leven

Oomen werd geboren als het oudste van vijf kinderen in een gezin. In 1966 verhuisde het gezin Oomen naar Eindhoven. Na de scheiding van haar ouders in 1972, verhuisde ze met haar moeder en broers en zussen naar Groningen. Het gezin keerde in 1976 terug naar Eindhoven. Ze begon in 1978 aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en studeerde daar in 1983 af. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen en werkte ze als grafisch ontwerper.

Carrière

Oomen heeft veel kinderboeken geschreve…Lees verder op Wikipedia