Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lang leve de computerheks!

Francine Oomen (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
Lang leve de computerheks!
×
Lang leve de computerheks! Lang leve de computerheks!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De heksenleerlingen Lot en Trix worstelen met hun leeftijd. Lots droomjongen vindt haar te jong; Trix vindt zichzelf juist te oud. Wanneer hun lerares Ursula ziek is, brouwen ze stiekem een toverdrankje om hun leeftijd te veranderen.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Lang leve de computerheks!
Auteur
Francine Oomen
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Editie
5e herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012 | Andere uitgaves
108 p. : ill.
ISBN
9789045113746 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een merkwaardig gezelschap bevolkt dit boek: Trix, oud en krakkemikkig, zit in een rolstoel, Karel, haar zoon, is niet de allerslimste en droomt van geld, een rode sportauto en vrouwen voor het oprapen, en Lot is een tiener die stapelverliefd is op de zoon van de groenteboer. Dan is er nog Ursula, de computerheks, zij geeft toverles aan Trix en Lot en is nu druk bezig vliegen te vangen voor een subliem recept uit Roemenië.
Trix en Lot zijn het roerend met elkaar eens: er zou iets aan hun leeftijd moeten veranderen – de een wat jonger, de ander wat ouder. Trix zou dan weer op haar eigen benen door het leven kunnen gaan en Lot zou wellicht een kans maken bij de zoon van de groenteboer. En als je allebei toverles krijgt, ligt het voor de hand dat een toverdrankje de oplossing moet bieden. Maar toverleerlingen zijn nog niet op de hoogte van de finesses van het vak.
Aanvankelijk lijkt het toverdrankje dat ze brouwen zijn werk uitstekend te doen. Inmiddels is Karel met een flesj…Lees verder
Het meisje Lot en de oude vrouw Trix zijn bij Ursula in de leer als heksenleerlingen. Omdat Lot zich te jong vindt (ze zou zo graag willen dat Hans uit de groentewinkel ook op haar verliefd is) en Trix zich te oud vindt (ze kan zich alleen voortbewegen met een rolstoel), besluiten ze met zijn tweeën een toverdrankje uit te vinden. Daarmee willen ze hun leeftijd veranderen. Het maken van het drankje lukt prima, maar wanneer stopt de werking? Als Karel, de zoon van Trix, het recept wil verkopen aan een fabrikant van schoonheidsmiddelen, worden de problemen nog groter. Een vlot geschreven en humoristisch boek. De heks Ursula is een moderne heks die in deze tijd past en haar recepten op het hekseninternet zoekt. Het boek bevat veel dialogen, weinig moeilijke woorden en betrekkelijk korte zinnen. Het bevat een flink aantal Oost-Indische pentekeningen, in grootte variërend van paginagroot tot een kwart pagina. Het kleurrijke omslag toont de heks Ursula en haar leerlingen. Vanaf ca. 8 jaar.

Lang leve de computerheks

Lot is verliefd op Hans van de groentewinkel, maar hij ziet haar niet staan. ‘Ik ben te jong,’ denkt Lot en bovendien heeft ze niet eens borstjes. Trix vindt zichzelf dan weer te oud. Konden ze maar een beetje leeftijd met elkaar wisselen. De twee heksenleerlingen gaan aan de slag en brouwen een toverdrankje. Alles moet in het geheim, want met de natuurwetten mag niet gerommeld worden. Gelukkig ligt Ursula ziek in bed en merkt ze niets van het getover. Het drankje om hun leeftijd te veranderen lijkt te werken. Ook Karel grijpt zijn kans om rijk te worden met het verjongingsmiddel door het aan een schoonheidsmiddelenfabrikant te verkopen. Maar dan loopt alles mis. Kan Ursula op tijd zorgen voor een ommekeer?
Dit is het derde boek over Ursula, de Computerheks die van moderne snufjes houdt, ook al kent ze er niets van. Lot en Trix zijn ondertussen bij haar in de leer en Karel hangt een beetje rond. Meestal stuurt hij alles in de war of gooit hij nog wat olie op het vuur. Zo ook in …Lees verder

Over Francine Oomen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freaky

Eclaire Francine Marie Oomen (Laren, 27 maart 1960) is een Nederlands schrijfster, illustratrice en ontwerpster.

Oomen heeft de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven gedaan, waar ze in 1983 afstudeerde. In 1990 verscheen Saartje en Tommie op de boerderij, haar allereerste boek. Saartje en Tommie was een boek voor kleuters, later begon Oomen te schrijven voor wat oudere kinderen. Haar bekendste boekenreeks is de Hoe overleef ik-serie.

Biografie

Oomen werd geboren als oudste in een gezin van vijf kinderen. Ze verhuisde op haar zesde naar Eindhoven. Op haar twaalfde scheidden haar ouders. Ze verhuisde met haar moeder en het gezin naar Groningen. Op haar zestiende keerden ze terug naar Eindhoven. Na de middelbare school studeerde Oomen vijf jaar aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties