Een Amerikaanse jazztrompettist tracht in de roerige jaren na 1920 in New York het hoofd boven water te houden. Wanneer hij een gangster een dienst bewijst, raakt hij in grote moeilijkheden
Titel
The Cotton Club
Regisseur
Francis Ford Coppola 1939-
Acteur
Richard Gere Diane Lane Gregory Hines 1946-2003 Bob Hoskins 1942-2014 James Remar Nicolas Cage Laurence Fishburne Tom Waits 1949-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1984
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5050582234695

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm onder regie van Francis Coppola uit 1984, met o.a. Richard Gere, Diana Lane, Gregory Hines, Bob Hoskins en Nicolas Cage. Cotton Club is eind jaren twintig de legendarische jazz-club in Harlem, en daar spelen zich belevenenissen af van een aantal personages. Eén zo'n personage is de saxofonist Dixie die een aanslag op een gangster verijdelt en daarvoor in ruil diens bescherming wint, totdat deze muzikant genoeg van al het geweld krijgt en richting Hollywood vertrekt. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 1/2 ster: 'Gere, met snor, is een verkeerde keus maar de verder briljante typecasting, vooral in de talrijke bijrollen, en een aantal Godfather-achtige gangsterscènes met Hoskins maken veel goed.' De dvd bevat geen extra's.

Over Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent, scenarioschrijver en wijnboer, voornamelijk bekend van films als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Coppola wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van het New Hollywood uit de jaren zeventig.

Biografie

Coppola is van Italiaans-Amerikaanse afkomst, de zoon van componist Carmine Coppola en voormalig actrice Italia Pennino. Zijn zus, Talia, werd later onder de naam Talia Shire een bekend actrice. Hij is ook de oom van Nicolas Cage en vader van Sofia Coppola. Coppola werd geboren in Detroit maar groeide op in een buitenwijk van New York. Als kind werd hij getroffen door polio, waardoor hij voor lange periodes aan bed gekluisterd was. Tijdens deze periodes leerde hij poppenspelen en later filmmaken met een 8mm-camera.

Hij studeerde theaterwetenschappen aan Hofstra University, waar hij de teksten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties