The godfather : the Coppola restoration

Francis Ford Coppola (regisseur), Mario Puzo (naar het werk van), Marlon Brando (acteur)
Maffia-patriarch Don Corleone leeft volgens een eigen moraal en helpt zijn aanhangers in allerlei moeilijkheden in ruil voor hun trouw aan zijn politiek.
Bevat
The godfather (ca. 176 min. ; 1972)
The godfather part II (ca. 200 min. ; 1974)
The godfather part III (ca. 170 min. ; 1990)
Titel
The godfather : the Coppola restoration
Regisseur
Francis Ford Coppola 1939-
Naar het werk van
Mario Puzo
Acteur
Marlon Brando 1924-2004 Robert De Niro 1943- Al Pacino Robert Duvall 1931- Diane Keaton
Componist
Nino Rota 1911-1979 Carmine Coppola
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, © 2019 | Andere uitgaven
4 blu-ray's
Aantekening
Taalkeuze: Engels en andere talen Ondertiteling: Nederlands en andere talen
EAN
5053083195809

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Box met de drie Godfather-films van Francis Ford Coppola, gebaseerd op de roman van Mario Puzo. Deel I werd gemaakt in 1972, de volgende delen in 1974 en 1990. In de hoofdrol zien we Marlon Brando als de Italiaanse immigrant Vito Corleone, die aan het hoofd staat van een grote maffiaorganisatie. De andere rollen zijn voor onder meer Al Pacino als jongste zoon Michael, James Caan als oudste zoon Sonny, Robert DeNiro als de jonge Vito en Diana Keaton als schoondochter Kay Adams-Corleone. Deze films worden beschouwd als misdaadklassiekers, en werden vaak nagevolgd, geparodieerd en geciteerd. Wie kent niet: 'I'm gonna make him an offer he can't refuse' of 'Keep your friends close, but your enemies closer'? In 2007 zijn de drie films op initiatief van Coppola digitaal gerestaureerd. De eerste film won drie Oscars, waaronder Beste film, de tweede won er zes. Met veel extra’s, zoals audiocommentaar van Coppola.

Over Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent, scenarioschrijver en wijnboer, voornamelijk bekend van films als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Coppola wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van het New Hollywood uit de jaren zeventig.

Biografie

Coppola is van Italiaans-Amerikaanse afkomst, de zoon van componist Carmine Coppola en voormalig actrice Italia Pennino. Zijn zus, Talia, werd later onder de naam Talia Shire een bekend actrice. Hij is ook de oom van Nicolas Cage en vader van Sofia Coppola. Coppola werd geboren in Detroit maar groeide op in een buitenwijk van New York. Als kind werd hij getroffen door polio, waardoor hij voor lange periodes aan bed gekluisterd was. Tijdens deze periodes leerde hij poppenspelen en later filmmaken met een 8mm-camera.

Hij studeerde theaterwetenschappen aan Hofstra University, waar hij de teksten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek