Onderwerp
Broers
Titel
Rumble fish
Regisseur
Francis Ford Coppola 1939-
Scenarist
S.E. Hinton
Componist
Stewart Copeland
Acteur
Matt Dillon Mickey Rourke
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2007 | Andere uitgaves
1 dvd-video : kleur en zw/w.
Oorspr. opname
1983
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Grieks, Turks, Arabisch, Hebreeuws, Russisch
EAN
5050582500486

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent, scenarioschrijver en wijnboer, voornamelijk bekend van films als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Coppola wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van het New Hollywood uit de jaren zeventig.

Biografie

Coppola is van Italiaans-Amerikaanse afkomst, de zoon van componist Carmine Coppola en voormalig actrice Italia Pennino. Zijn zus, Talia, werd later onder de naam Talia Shire een bekend actrice. Hij is ook de oom van Nicolas Cage en vader van Sofia Coppola. Coppola werd geboren in Detroit maar groeide op in een buitenwijk van New York. Als kind werd hij getroffen door polio, waardoor hij voor lange periodes aan bed gekluisterd was. Tijdens deze periodes leerde hij poppenspelen en later filmmaken met een 8mm-camera.

Hij studeerde theaterwetenschappen aan Hofstra University, waar hij de teksten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek