Een jongeman probeert zijn oudere broer na te volgen die in zijn omgeving een grote reputatie heeft opgebouwd als leider van een jeugdbende
Onderwerp
Broers
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video : kleur en zw/w.
Oorspr. opname
1983
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Engels voor doven en slechthorenden Gebaseerd op de gelijknamige roman van S. E. Hinton
EAN
3259190241916

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1983 onder regie van Francis Ford Coppola met o.a. Matt Dillon en Mickey Rourke. Een jongeman leeft in de schaduw van zijn oudere broer die in zijn omgeving een grote reputatie heeft opgebouwd als leider van een jeugdbende. Hij probeert hem na te volgen maar raakt in de moeilijkheden. De film is verwant aan een eerdere film van Coppola, "The Outsiders", beide zijn gebaseerd op romans van S.E. Hinton. Twee sterren van de Speelfilmencyclopedie: 'Een emotioneel aangrijpende film, maar wat onduidelijk. Met groot gevoel voor afstand gefilmd, perfect gestileerd wat betreft de fotografie (...).' De dvd bevat geen extra's.

Over Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent, scenarioschrijver en wijnboer, voornamelijk bekend van films als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Coppola wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van het New Hollywood uit de jaren zeventig.

Biografie

Coppola is van Italiaans-Amerikaanse afkomst, de zoon van componist Carmine Coppola en voormalig actrice Italia Pennino. Zijn zus, Talia, werd later onder de naam Talia Shire een bekend actrice. Hij is ook de oom van Nicolas Cage en vader van Sofia Coppola. Coppola werd geboren in Detroit maar groeide op in een buitenwijk van New York. Als kind werd hij getroffen door polio, waardoor hij voor lange periodes aan bed gekluisterd was. Tijdens deze periodes leerde hij poppenspelen en later filmmaken met een 8mm-camera.

Hij studeerde theaterwetenschappen aan Hofstra University, waar hij de teksten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek